Home»Muzika»Umorni i potrošeni, slomljeni, ali još zaljubljeni… Urban&4 objavili prvi singl s budućeg homemade albuma

Umorni i potrošeni, slomljeni, ali još zaljubljeni… Urban&4 objavili prvi singl s budućeg homemade albuma

4
Shares
Pinterest Google+
Damir Urban/Photo: Milica Czerny Urban
Damir Urban/Photo: Milica Czerny Urban

Prvi singl Damira Urbana s budućeg albuma homemade snimaka, nastao sticajem okolnosti uzrokovanih situacijom s virusom COVID-19, u promenjenim i za nas novim uslovima, nosi naslov “Nitko osim nas”.

POZNATI, PUBLIKA, FANOVI I BEND STVORILI ČAROLIJU… “PSEĆA OLUJA” DAMIRA URBANA I NJEGOVE ČETVORKE DOBILA ŠEST VERZIJA

“Umorni i potrošeni, slomljeni, ali još zaljubljeni”, peva Urban u novoj baladi.

Naime, u situaciji u kojoj je tešto realizirati normalan rad, ubičajena snimanja i aktivnosti benda, kad nam je naložena fizička distanca, skrivanje iza maski, kad nam je ona prirodna ljudskost u međusobnom kontaktu dokinuta, želio sam barem svojim pjesmama i pristupom, onime što ja znam i mogu, biti bliži svojoj publici, svojim ljudima. Upravo zato je “Nitko osim nas” snimljena intimno, u jednoj maloj sobi na Brijunima, uz pomoć nekolicine prijatelja, u malom mobilnom studiju, na gitari, oplemenjena tek svirkom naših suradnika Jonathana Waltona na trubi i Clee Friend na cellu, čiju je dionicu aranžirao naš prijatelj Davor Rocco. Iako kilometrima daleko pridužio nam se i naš dragi prijatelj Ante Gelo, koji je snimio i napravio aranžman za gudače – rekao je Damir Urban povodom objavljivanja novog singla.

PRKOS KORONI… URBAN I NJEGOVA EKIPA SVIRALI NA TAJNIM MESTIMA PO RIJEČKIM KVARTOVIMA IZ TURISTIČKOG AUTOBUSA

Muziku, tekst i miks potpisuje Damir Urban, a režiju spota snimljenog na Brionima Milica Czerny Urban.

Nitko osim nas mi se činila previše intimnom pjesmom da bih video za nju napravila pretenciozno i pompozno i time naštetila atmosferi i slikama koje pjesma daje. Odlučila sam snimiti Damira što jednostavnije i prirodnije, poigrati se svjetlom u cik zore i sumrakom kako bih zadržala tu toplinu i dojam bliskosti. Željela sam da video prati dojam pjesme, da bude pitom i životan, ali da vizualno ne bude preslika glazbe, Moram priznati da je bilo poprilično izazovno s obzirom da smo sve snimali sami, a da su mi ‘asistirala’ djeca. No, to su izazovi, ali i ljepota života o čemu pjesma zapravo i govori – opisala je Milica proces snimanja ovog intimnog videospota.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Nije gotovo... Led Zeppelin zbog plagijata "Stairway to Heaven" moraju pred Vrhovni sud SAD

Next post

Stigao prvi tizer za seriju "Enola Holms"... Mili Bobi Braun igra šerlokovi sestru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *