Home»Film»Američki distributeri tužili državu jer su crkve otvorene a bioskopi nisu…

Američki distributeri tužili državu jer su crkve otvorene a bioskopi nisu…

5
Shares
Pinterest Google+
Bioskop/ Photo: pixabay.com
Bioskop/ Photo: pixabay.com

U utorak je u Nju Džeziju održana zanimljiva sudska rasprava na kojoj je sudija Brajan Martinoti odbio zahtev za opozivanjem odluke o zatvaranju bioskopskih dvorana. Zahtev je podnelo nacionalno udruženje bioskopskih distributera, ujedno najjača lobistička organizacija u filmskoj industriji, kao i šest lanaca bioskopa. Oni su tvrdili kako ih država Nju Džerzi diskriminiše time što su crkvama dozvolili da budu otvorene u vreme pandemije korona virusa dok su bioskopske dvorane zatvorili.

Sudija je doneo zaključak kako država time nije prekršila prava bioskopskih distributera i da je reakcija države bila razumna reakcija na pandemiju korona virusa.

– Prekidanjem poslovanja bioskopskih dvorana pokaza je značajan interes vlade da zaštiti zdravlje javnosti  zatvarajući područja koja predstavljaju povećan rizik od prenosa COVID-19 – napisao je sudija Martinoti u svom obrazloženju.

OVO NAM JE TREBALO DA ČUJEMO… EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: PUSTIMO DA RADE BIOSKOPI, POZORIŠTA, DA SE ODRŽAVAJU FESTIVALI… KULTURA MOŽE DA POMOGNE DA IZDRŽIMO KORONU

U svojoj obrani, predstavnici države su naveli kako su bioskopske dvorane prostor povećanog rizika jer posluju u mraku pa je time otežana kontrola nošenja maski, dok ih je sudija u tome podržao, dodajući kako su alternativne metode drive-in bioskopi i streaming platforme koje omogućavaju gledanje filmova kod kuće.

Ova tužba podneta je 7. jula i tada su vlasnici bioskopa smatrali da bi mogli da dobiju ovaj slučaj posle čega bi država bila prisiljena da dozvoli otvaranje bioskopa. To se nije dogodilo, pa je u Americi još uvijek nejasno kada će se otvoriti bioskopi i u kojim gradovima.

Previous post

Znali smo da je "naš"... Džejson Momoa se pohvalio najdražim rođendanskim poklonom - bas gitarom

Next post

Mi još maštamo o koncertima i festivalima, a ovo je snimak iz Vuhana... Da, da... onog Vuhana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *