Home»Kult»Da i znate zašto Elvis nikada nije nastupio van Amerike… i kakvu ulogu u tome imaju kanarinci i čovek s imenom Tom Parker

Da i znate zašto Elvis nikada nije nastupio van Amerike… i kakvu ulogu u tome imaju kanarinci i čovek s imenom Tom Parker

5
Shares
Pinterest Google+
Elvis Prisli Wallpaper
Elvis Prisli Wallpaper

Njegov život i muzička karijera ostali su do danas jedinstven primjer idolatrije najšire publike pop muzike u svetskim razmerama. U čitavoj karijeri samo je tri puta svirao van SAD, sva tri puta u Kanadi. Mnogi veruju da je to zato što mu je tadašnji menadžer Tom Parker bio ilegalni useljenik iz Holandije i nije imao papire, pa bi bio deportovan da je zatražio pasoš.

Tom Parker, pre nego što je postao Elvisov menadžer, bojio je vrapce u žuto i prodavao ih kao kanarince, pa se pričalo da ima nos za brzu zaradu.

KAKVE VEZE IMAJU ELVIS PRISLI, THE BEATLES I – RIJANA? SKORO DA NE POVERUJEŠ…

Svojevremeno su Elvisu roducenti ponudili glavnu ulogu u klasiku “Mačka na usijanom limenom krovu”, uz tadašnju lepoticu Elizabet Tejlor. Ali, anganžman je izgubio zbog jakog lobiranja Pola Njumena koga je upravo taj film i proslavio.

Elvis je s 18 godina snimio svoju prvu pesmu kao poklon svojoj majci. Snimanje je platio 4 dolara. Još jedna zanimljivost – istraživanja pokazuju da je reč “Elvis” jedna od najpopularnijih lozinki, usprkos raširenom uvjerenju da je to “123456”.

ELVIS METALAC – MOŽETE LI TO DA ZAMISLITE? GLEN DANZIG MOŽE…

Elvis je bio visok 182 centimetra i nosio je cipele broj 44.

I za kraj, simbolično, poslednjii singl objavljen za njegova života je bio “Way Down”, a poslednji koncert održao je u Indianapolisu 26. jula. Na dan kada je trebalo da otputuje na još jednu turneju, 16. avgusta 1977. godine umro je od srčanog udara. Imao je 42 godine.

Previous post

Italijani kao da nemaju pametnija posla... Kuka i motika na poručnicu jer je đuskala u ritmu poznatog hita

Next post

The War On Drugs obradili "Scarlet" grupe The Rolling Stones, Džeger se javno zahvalio

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *