Home»Muzika»Šta to rade zajedno članovi bendova The Mission, The Cure, Depeche Mode i The Smiths…

Šta to rade zajedno članovi bendova The Mission, The Cure, Depeche Mode i The Smiths…

6
Shares
Pinterest Google+
Vejn Hasej/Photo: facebook@themissionuk
Vejn Hasi/Photo: [email protected]

Članovi grupa koje su bile popularne u osamdesetim kao što su The Mission, The Cure, Depeche Mode i The Smiths odlučili su da se okupe i snime novu verziju pesme “The Tower of Strenght”, hit-singla grupe The Mission iz 1988. godine. Celokupna zarada biće preusmerena u svrhe istraživanja leka protiv COVID-a 19.

Idejni začetnik projekta je Vejn Hasi, pevač grupe The Mission i nekadašnji gitarista grupe The Sisters Of Mercy. Pridružili su mu se Martin Gor, Lol Tolhurst, Endi Rurke, Midž Jur, Geri Njuman, Budgie iz Siouxsie and The Banshees, Rejčel Gosvel i Kevin Haskins (bubnjar Bauhausa). Ovo će ujedno biti i ponovno okupljanje Džeja i Majkla Astona iz grupe Gene Loves Jezebel. Remiks pesme napraviće Trentemoller, danski producent i kompozitor elektronske muzike, a produkciju će odraditi britanski producent Tim Palmer.

– Kada nas je pogodila pandemija COVID-a 19, primio sam niz poruka u kojima su me mnogi pitali zašto ne snimimo ‘Tower of Strength’ za medicinsko osoblje koje se našlo na prvoj borbenoj liniji – pojasnio je Hasi novinarima. – Naime, ova je pesma očigledno je postala njihova himna, pa sam pomislio ‘zašto ne?’. Poželeo sam na neki način da dam svoj prilog u ovim teškim vremenima, a jedino čime mogu doprineti je muzika.

OTVORENA ISTRAGA ZBOG NASTUPA THE CHAINSMOKERSA… HUMANITARNA DRIVE-IN SVIRKA SE PRETVORILA U ŽURKU BEZ KONTROLE

Projekat je nazvan “ReMission International”, a pesma je preimenovana u “TOS2020”. Singl će moći da se skine 28. avgusta, a kao CD i vinil pojaviće se u prodaji 2. oktobra. Sav novac će biti preusmeren u dobrotvorne svrhe za istraživanja vakcine protiv COVID-a 19.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Dele istu sudbinu... Bik imao nesreću s motorom, pa dobio ime - Sajmon Kauel

Next post

Kad Tarantino poludi... Spilberg te uči da snimaš film tako što upravljaš mladim Kventinom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *