Home»Muzika»Nik Kejv je odabrao: Ovo su najveće ljubavne pesme svih vremena

Nik Kejv je odabrao: Ovo su najveće ljubavne pesme svih vremena

4
Shares
Pinterest Google+
Nik Kejv/ Photo: Joel Ryan (Charm Music, promo)
Nik Kejv/ Photo: Joel Ryan (Charm Music, promo)

U ovom pandemijskom ludila potrebne su nam alternativne metode da zaboravimo koliko žudimo za velikim koncertima, velikom muzikom, velikim ljubavima. U pokušaju da se distanciramo od stalne distance rešio je da nam pomogne legendarni Nik Kejv, koji je nedavno s javnosti podelio svojih deset najdražih ljubavnih pesama svih vremena.

U jednom od nedavnih intervjua Kejv je upitan o tome koja je njegova definicija ljubavi i ima li spisak najdražih ljubavnih pesama.

– Pitali ste o ljubavi – možda su upravo pesme jedan od oblika ljubavi. Možda smo ih mi tako zamislili – da su pesme te koje daju glas ovom čudnom, bezosećajnom osećaju koji nas razdire čitavog života. Ne znam. Možda su neke pesme utelovljenje same ljubavi i zato nas tako duboko pokreću i diraju. Pesme su jednostavna, izravna, zapaljiva sredstva koja mogu da izazovu kidanje srca na najsitnije komadiće – nešto što drugi oblici umetnosti ne mogu da učine s istom iznenadnom i zastrašujućom preciznošću.

Nik Kejv, omiljene ljubavne pesme

Na temu svojih omiljenih ljubavnih pesama, Kejv je dodao:

– Ovo je spisak deset ljubavnih pesama koje najviše cenim – uglavnom starih, tužnih pesama, takođe i sentimentalnih, koje su putovale sa mnom sve ove godine, držeći svu kontrolu nad mojim svetom i nikad ne doživevši neuspeh u spašavanju mene. Pesme su samo male neumoljive ljubavne bombe, ali su od strašne važnosti.

Kejvova lista njemu najdražih ljubavnih pesama dostupna je i kao playlista na Spotifyju.

Previous post

Kori Tejlor: Prestanite da kukate i nosite proklete maske! Lako je njemu da to kaže...

Next post

Patrik se otcepljuje od Sunđer Boba i dobija svoju seriju...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *