Kako spiskati milione za tili čas? Pitajte Nikolasa Kejdža… on je kralj loših ulaganja, od ukletih kuća do lobanja dinosaurusa

0
89
Nikolas Kejdž/Photo: YouTube printscreen
Nikolas Kejdž/Photo: YouTube printscreen

Veteran Holivuda i akcionih blokbastera Nikolas Kejdž u jednom trenutku je bio najtraženiji i najplaceniji glumac. Iako se pokazao kao talentovan i sposoban covek, ipak jednu stvar nikada nije naučio – kako da (ne) troši novac.

Od početka njegove karijere 1983. godine bogatstvo se akumuliralo i ubrzo je postao multimilioner, a taj novac je uspeo da spiska na skupe i često ekscentrične kupovine. 2009. godine ulazi u dugove jer nije platio 6,3 miliona dolara poreza na imovinu.

Ali pre nego što se našao u ozbiljnim finansijskim problemima, Kejdž je uživao u skupocenim automobilima, egzotičnim ostrvima, zamkovima, privatnim avionima i jahtama, ali i u krajnje neuobičajenim kupovinama.

NIJE VIC… NIKOLAS KEJDŽ ĆE GLUMITI NIKOLASA KEJDŽA U FILMU O NIKOLASU KEJDŽU

Čini se da je Kejdž imao više novca nego što smo mogli da zamislimo, jer je 2006. godine kupio “ukletu” kuću za 3,4 miliona dolara. Ova imovina pripadala je ozloglašenom serijskom ubici Madam Delfin La Lori, koja je bila deo visokog društva u Nju Orleansu. Između 1787. i 1849. godine ona je mučila i ubijala bezbroj robova u svom domaćinstvu, i ta ubistva su se dešavala upravo u toj kući.

 

Čak i nadgrobna ploča u obliku piramide na najstarijem groblju u Nju Orleansu ustavri pripada upravo Kejdžu. Iako nije poznato koliko je platio ovaj spomenik, sigurno to nije bila jeftina kupovina. Posle kupovine ove “piramide”, Nikolas je rekao da namerava da bude sahranjen na tom mestu.

 

KAD JE NEKO STVARNO FACA… ČUVENI GLUMAC PROVEO NOVOGODIŠNJU NOĆ U MALOM PABU S LOKALNOM EKIPOM I ČASTIO TURE

Lobanja dinosaurusa bila je na samom vrhu njegovih prioriteta za kupovinu – a šta god da Nikolas želi, Nikolas dobije. Glumac je kupio lobanju Tarbosaurusa staru 67 miliona godina i navodno je na aukciji pobedio ponudu Leonarda Dikaprija. Nikolas je za drevni predmet platio više od 300.000 dolara.

Medutim, kasnije se pokazalo da je lobanja zapravo ukradena, što je nateralo Kejdža da je preda mongolskim policajcima i prvobitnom vlasniku. Štaviše, ovo mu nije bila čak ni prva kupovina lobanje. Prethodno je posedovao praistorijsku lobanju medveda koju je slučajno uništio dok je igrao bilijar u jednom od svojih skupocenih domova.

HL/Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime