“Bossanova” napunila 30 godina, a Pixies joj “čestitali” reizdanjem na crvenom vinilu

0
71
Photo: Promo: Long Play
Photo: Promo: Long Play

Poznati alt rokeri Pixies, koje čekamo 31. avgusta 2021. na beogradskom stadionu Tašmajdan, obeležili su tri decenije svog kultnog albuma “Bossanova” (objavljenog 13. avgusta 1990. godine) reizdanjem na crvenom vinilu i novopronađenom alternativnom verzijom spota “Velouria”.

– Moj omiljeni album zahvaljujući tonskom bogatstvu i raznolikosti pesama. To je ujedno bio i prvi album kog smo uradili bez proba i preprodukcije. Sav je zasnovan na napetosti. Ispalo je odlično – izjavio je gitarista Džoi Santijago.

Pevač, gitarista i autor Blek Frensis još ranije je izjavio da je u studiju stihove pisao “na maramicama, pet minuta pre nego što su otpevane, što je ponekad dobro, ponekad nije”.

Frensis, Santijago, basistkinja Kim DIl i bubnjar Dejvid Lovering skinuli su sa albuma dva singla “Velouria” i “Dig For Fire”, ali “Bossanova” donosi zapanjujuće moćnu vožnju kroz pank, surf rok i alternativu, i u ostalih 12 uvrnutih, ali vešto skrojenih i suštinski veličanstvenih Frensisovih pop pesama.

Uvrstivši “Bossanovu” među “Najboljih 100 albuma devedesetih” uticajni muzički časopis Rollingstone ocenio ga je kao “najpravolinijskiji Pixies album, koji je opet po njihovim izvrnutim merilima, na bezbednoj udaljenosti od mejnstrima”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime