Home»Muzika»Homeland»“Sloboda neće sama doći”… Grupa Baobab predstavila novi EP

“Sloboda neće sama doći”… Grupa Baobab predstavila novi EP

8
Shares
Pinterest Google+
Baobab/ Photo: Marina Pešić
Baobab/ Photo: Marina Pešić

Grupa Baobab predstavila je EP “Sloboda neće sama doći” (Pop Depresija), na kojem se pored naslovne numere nalaze još tri singla objavljena tokom prethodnih meseci, ali i jedna potpuno nova pesma – “U zalivu Boke”.

Ovo je prvo izdanje benda od albuma “Naše vreme” iz 2017. godine koji je svojevremeno dobio dobre kritike i brojna priznanja za “album godine”.

EP “Sloboda neće sama doći” dostupan je na svim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music…), kao i na bandcampu benda i izdavača i YouTube kanalu grupe Baobab.

Autor, pevač i gitarista Baobaba, Miodrag Mišo Petrović, i ovoga puta svoju inspiraciju je pronašao u prirodi, rodnom Arilju i zalivu Boke, ljubavi, prijateljstvu, ali i u slobodi ili, tačnije, o tome zašto iste nema i kako do nje doći…

Baobab/ Photo: Marina Pešić
Baobab/ Photo: Marina Pešić

EP je snimljen iz dva dela: prvi sešn je bio prošle godine u aprilu i tada su urađene “Sloboda”, “Sada sam u redu” i “Na ostrvu” sa kompletnim bendom, a ostatak – “Ti me nećeš” i “U zalivu Boke” – Mišo je snimio uživo u studiju, samo akustična gitara i vokal uz pomoć klavira i bez nasnimavanja.

Sve pesme snimljene su u studiju OFF Sevojno, u produkciju Aleksandra Jovanovića.

Grupa Baobab postoji više od dvadeset godina, a svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavili su još 1998. godine.

Uz brojne promene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, Baobab predvođen Mišom Petrovićem poslednjih pet godina objavljuje muziku za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomešane sa muzičkim nasleđem Boba Dilana, Nila Janga, The Band, Wilco…

Previous post

Sekretarijat za kulturu predložio mere za rad pozorišta u Beogradu... Šta mislite, da li će to funkcionisati ovako?

Next post

What's Your Pleasure? Pita vas Džesi Ver u naslovonom singlu novog albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *