Home»Film»MOJ OFF bioskop… Online premijera drame “Sibil” u subotu 15. avgusta

MOJ OFF bioskop… Online premijera drame “Sibil” u subotu 15. avgusta

4
Shares
Pinterest Google+
Sibil/ Photo: Promo (MCF)
Sibil/ Photo: Promo (MCF)

Posle prikazivanja na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Kanu gde je i nominovana za prestižnu nagradu Zlatnu palmu, a zatim i na poslednjoj večeri prvog Festivala francuskog filma u Beogradu, drama “Sibil” rediteljke Žistin Triet konačno je pronašla svoj put do šire domaće publike.

Iako je redovna distribucija u bioskopima izostala, u okolnostima pandemije, za ljubitelje sedme umetnosti upriličena će biti Online premijera i to, u subotu, 15. avgusta u Online bioskopu MOJ OFF, gde će se francuska drama neko vreme i zadržati na repertoaru.

Uzbudljiva priča rediteljke Žistin Triet prati život psihoterapeutkinje Sibil koja je odlučila da se vrati svojoj prvoj strasti – pisanju.

Njena nova pacijentkinja je uznemirena perspektivna glumica Margo koja ubrzo postaje primamljiv izvor Sibiline inspiracije.

Fascinirana gotovo do opsesije, spisateljica postaje sve više uključena u glumičin buran život oživljavajući tako uspomene koje je sučeljavaju sa prošlošću.

Glavna uloga poverena je poznatoj francuskoj glumici Viržini Efiri (Virginie Efira), koja je 2016. godine sa rediteljkom Triet već sarađivala na filmu “U krevetu sa Viktorijom”.

Naredna nedelja biće u znaku žena rediteljki poznatih široj festivalskoj publici, ali i žirijima festivala – od Sandensa, Kana do Berlina i drugih značajnih filmskih smotri.

Osim filma “Sibil” Žistin Triet, od subote 15. avgusta na repertoaru bioskopa MOJ OFF naći će se i američka drama “Vaspitačica” rediteljke Sare Kolanđelo, a prikazivanje francusko-poljskog ostvarenja “Nevine” An Fonten biće u četvrtak, 20. avgusta BESPLATNO.

Previous post

What's Your Pleasure? Pita vas Džesi Ver u naslovonom singlu novog albuma

Next post

Nova R:evolucija svesti... U petak diskusija na temu "Oslobađanje od kolektivne traume“

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *