Home»Muzika»Gitara Džimija Hendriksa iz ranih 60-ih prodata za više od 200.000 evra

Gitara Džimija Hendriksa iz ranih 60-ih prodata za više od 200.000 evra

3
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendriks/Photo: printscreen
Džimi Hendriks/Photo: printscreen

Gitara koju je Džimi Hendriks svirao u ranim 60-im godinama, kada ovaj gitariski genije još nije bio u fokusu javnosti, prodata je na aukciji za više 200.000 evra.

I IDOLI IMAJU SVOJE IDOLE… OVO JE 9 GITARISTA KOJE JE DŽIMI HENDRIKS SMATRAO NAJVEĆIMA NA SVETU

Džimi Hendriks je ovu gitaru Fender Japan Stratocaster Sunburst svirao nakon što je otpušten iz vojske 1962. godine. Tada se preselio u Klarksvil u Tenesi na kratko vreme gde je svirao u Chitlin’ Circutu, a potom se preselio u Harlem u Njujork,početkom 1964. godine. Boravio je tamo do 1966. godine i svirao na događajima u mestima poput Cafea Wha i Cheetah Cluba. Gitaru je doslovno posedovao i dok je radio s Isley Brothersima i sa svojim bendom Jimmy James and the Blue Flames.

Međutim, kada je Hendriks otišao u Veliku Britaniju kako bi započeo Jimi Hendrix Experience, gitara je ostala u stanu njegovog prijatelja Majka Kvešije u Njujorku koji je dao i posebno pismo koje dokazuje da je ovaj instrument bio kod njega do smrti.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Pre nego što pomislite "ma je*eš muziku, kakvi koncerti, daj da sačuvamo živu glavu...", pročitajte kolumnu Ljiljane Zdravković

Next post

"Dobar dan, izvolite"... Novi album zagrebačkog benda Parnepar

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *