Home»Muzika»Oni su prvi put čuli hit Fila Kolinsa “In the Air Tonight”… i njihova reakcija je – neprocenjiva

Oni su prvi put čuli hit Fila Kolinsa “In the Air Tonight”… i njihova reakcija je – neprocenjiva

5
Shares
Pinterest Google+
Fil Kolins/Photo: YouTube printscreen
Fil Kolins/Photo: YouTube printscreen

Gotovo četiri decenije nakon što je pesma Fila Kolinsa “In the Air Tonight” poput cunamija zapljusnula Billboardove top-liste, sličan udar zadesio je internet, to jest društvene mreže, zbog reakcije dva mladića kada su prvi put čula hit.

Dvojica jutjubera Tim i Fred Vilijams na kanalu Twins the New Trend objavljuju reakcije i komentare na stare hitove koje slušaju prvi put.

Iako su njihovi snimci popularni, nikada nisu izazvali interesovanje ljudi kao sada, kada su prvi put slušali čuvenu pesmu Fila Kolinsa. Iako se dvojici momaka koji imaju dvadesetak godina pesma dopala već od prvih taktova, oduševljenje koje je nastupilo kada su čuli Kolinsov solo na bubnjevima bilo je takvo da je, kako se moderno kaže, zapalilo društvene mreže.

 

“In the Air Tonight” je debitantski singl engleskog bubnjara i kantautora Fila Kolinsa. Pesma je objavljena u januaru 1981. godine kao vodeći najavni singl Kolinsovog debitantskog albuma “Face Value”. Postala je hit takoreći preko noći, spot je emitovan na MTV-ju nebrojeno puta, a na svim je listama pesama iz osamdesetih godina.

Solo koji na bubnjevima izvodi Kolins u poslednjoj trećini pesme opisan je kao “jedan od najmelodramatičnijih bubnjarskih poteza u istoriji” zbog čega je numera uvrštena među “101 Greatest Drumming Moments” u istoriji. Jedan je od najvećih hitova Fila Kolinsa, a i danas svaži za njegov zaštitni znak.

HL/Izvor: rts.rs

Previous post

Sea Dance odložen za avgust 2021.

Next post

Otvoren konkurs za prijave na 11. MikroFAF... Moto ovogodišnjeg festivala je - Can You Breathe?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *