Home»Film»Džared Leto kao Vorhol, eto… Čudan izbor za ulogu pop-art legende, na prvi pogled… ali na drugi…

Džared Leto kao Vorhol, eto… Čudan izbor za ulogu pop-art legende, na prvi pogled… ali na drugi…

4
Shares
Pinterest Google+
Ebdi Vorhol, Džared Leto/photo: facebook
Ebdi Vorhol, Džared Leto/photo: facebook

Posle maestralnih uloga u filmovima kao što su “Dobri dileri iz Dalasa”, “Rekvijem za snove”, i “Blade Runner”, Džared Leto sprema se za još jednu izazovnu ulogu – Endija Vorhola.

“Zahvalan sam i uzbuđen zbog ove prilike. Srećan rođendan. Nedostaješ nam ti i tvoj genij”, napisao je na društvenim mrežama Leto na rođendan Endija Vorhola, 6. avgusta.

ZAVIRITE U DNEVNIKE ENDIJA VORHOLA

Za sada nije poznato više informacija o filmu iako je još 2016. godine njegovo ime bilo vezano uz biografski film o Vorholu koji je trebalo da radi Terens Vinter. Ne zna se ni sada da li je u pitanju isti projekat ili neki drugi.

EndI Vorhol postao je poznat 60-ih prošlog veka godinama zbog umetničkog doprinosa zvezdanoj kulturi, oglašavanju i konzumerizmu poput slika Campbell’s Soup i Eight Elvises. Njegov studio u Njujorku, The Factory, postao je poznat zbog velikih zvezda, intelektualaca, boema i čudnih članova društva, zbog činjenice da su oni tamo dolazili, ali i zbog činjenice da su tamo nastajala velika umetnička dela. Vorhol nije samo bio vezan uz slikarstvo, nego i uz film i muziku, a čak je bio i jedan važan deo benda The Velvet Underground tako što je plaćao njihova korištenja studija i bio njihov menadžer. Dizajnirao je omote albuma “Sticky Fingers” i “Love You Live” The Rolling Stonesa, “Aretha” Arete Franklin i “The Academy in Peril and Honi Soit” Džona Kejla.

SLIKA ENDIJA VROHOLA VREDNA 11.6 MILIONA DOLARA 40 GODINA TRUNULA U PODRUMU ALISA KUPERA

Inače, Vorhol je bio vodeća ličnost pop kulture, ali bilo je i onih koji nisu trpeli njegovu slavu ili njegovu umetnost. Preživeo je i atentat koji je na njega izvršila radikalna feministkinja Valeri Solanas nakon čega se nije nikada zdravstveno oporavio. Otvoreno je govorio o svojoj seksualnosti. Bio je gej u vremenima kada je društvo tek pokušavalo da prihvati druge i drugačije. I tu dolazimo do Leta koji će se verojatno savršeno uklopiti u ovu ulogu jer je već dobio Oskara zbog uloge “drugog i drugačijeg” člana društva, a u pitanju je bila uloga transvestita s AIDS-om u filmu “Dileri iz Dalasa” 2013. godine.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Poslednji dani Robina Vilijamsa u novom dokumentarnom filmu o legendarnom glumcu

Next post

Mrtvački ples... Riblja čorba sprema novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *