Home»TV»Preporuka»“Bojsi u Beogradu”, stigao prvi trejler… Evo šta je sve Džon Čalis otkrio u Srbiji

“Bojsi u Beogradu”, stigao prvi trejler… Evo šta je sve Džon Čalis otkrio u Srbiji

4
Shares
Pinterest Google+
Bojsi u Beograd/Photo: YouTube printscreen
Bojsi u Beograd/Photo: YouTube printscreen

Engleski glumac Džon Čalis, poznat kao Bojsi iz hit serije “Mućke” (Only Fools and Horses), posetio je ovog januara Beograd sa željom da otkrije zbog čega je ova britanska serija, koja nikakve veze sa Srbijom nema, toliko popularna u našoj zemlji.

A da zaista jeste uverila ga je i činjenica da je ovde primljen skoro kao heroj nacije, junak pred koga se servia samo ono najbolje, prenosi Telegraf.

Od posete Belom dvoru, do Marakane, Hrama Svetog Save i jednog vrlo posebnog muzeja, pijuckanja rakije stare 12 godina, druženja sa gledaocima i studentima engleskog jezika, Bojsi je bio oduševljen i zatečen u više navrata.

BOJSI IZ “MUĆKI” OTKRIO: TREBALO JE DA IGRAM O FILMU O BEATLESIMA, ALI ONDA JE DŽON LENON POSTAVIO JEDNO PITANJE… ZBOG ODGOVORA ME JE I DANAS SRAMOTA

Iznenadila ga je istorija Srba, naročito priča o Svetom Savi, zatim trenuci u kojima je mogao da razume naš engleski, pitanja koja su više nego direktna, i možda više od svega to koliko je puta morao da poljubi nepoznate ljude.

– Srbi se ljube po tri puta. Nikada se toliko nisam izljubio u životu – komentariše u jednom trenutku on.

Čalisovo otkrivanje srpske prestonice sačuvano je u vidu dokumentarca “Bojsi u Beogradu”, koji će se u prodaji naći od 4. septembra. Gledaoci će koji će u tih 80 minuta moći da proputuju kroz velike i male istorije svog grada i možda saznaju nešto što ranije nisu znali.

Bojsi (Džon čČlis)/Photo: twitter printscreen
Bojsi (Džon Čalis)/Photo: twitter printscreen

BOJSI OPET ISPAO CAR… GLUMAC PROMENIO PROFILNU FOTKU NA TVITERU, A NA NJOJ – HRAM SVETOG SAVE, BEOGRAĐANKA, POBEDNIK…

Konačno, putovanje kroz prestonicu jeste Čalisu dalo odgovor na pitanje koje je tražio s početka – zbog čega su “Mućke” toliko popularne u Srbiji? Da li je tome razlog humor, koji je uprkos ogromnim razlikama u jeziku, pa i kulturi, na neki način istovetan? Ili sama činjenica da su se dogodovštine Del Boja, Rodnija, njihovih dede i strica toliko puta reprizirale na malim ekranima da su mnogi uz njih i naučili engleski?

Ili je presudan bilo trenutak u kojem se serija prvi put emitovala, teške i turobne ’90-te? Ili kombinacija svega toga?

– Mislim da je najveći razlog što su “Mućke” toliko bile popularne u tom delu sveta zapravo u smehu, pogotovo u tim užasnim vremenima ljudima je trebalo da se uhvate za nešto i to je bio šou. Voleli su likove, poistovetili se s njima, smejali su se i zato osećali bolje. “Mućke” govore o teškim stvarima koje se dešavaju u životu ljudi, ali kada je obojeno humorom, manje je teško  – ispričao je, između ostalog, glumac.

Pogledajte trejler za dokumentarac “Bojsi u Beogradu”, koji je producirao i režirao Lazar Vuković:

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

8 načina da upropastite gitarski solo Dejvida Gilmura...

Next post

Snima se nastavak "Prljavog plesa"... ali neće biti isto bez Svejzija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *