Home»Kult»Ovo je priča o jednoj fotografiji… ali ne bilo kakvoj fotografiji… filigranskoj

Ovo je priča o jednoj fotografiji… ali ne bilo kakvoj fotografiji… filigranskoj

7
Shares
Pinterest Google+
Branimir Džoni Štulić/Photo: YouTube printscreen
Branimir Džoni Štulić/Photo: YouTube printscreen

U petak ujutro prošetao je pored Meštrovićevog paviljona i fotograf Mio Vesović i video da tise više nema. Ona ima za njega posebno značenje jer je ispred tog drveta fotografisao Branimira Johnnyja Štulića kada su se slučajno tamo sreli 1981. godine. Nije tada mogao ni da zamisli da će slučajno nastala fotografija postati simbol jedne generacije.

– Tog dana vraćao sam se sa izložbe u Meštrovićevom paviljonu, koji je po mom mišljenju najlepša galerija, lepša i od njujorškog Guggenheima. Ali u našoj državi to se ne ceni – započinje Mioić, piše Zadovoljna.hr.

– Krenuo sam prema Zvonimirovoj ulici, bivša Ulica socijalističke revolucije, i sreo Johnnyja, mog školskog druga iz osnovne škole u Jaski. Čini se da je već tada predviđao gde će živeti jer je imao klompe, koje su se u to doba retko nosile.

– Johnny i ja krenemo razgovarati i naiđe devojčica. Johnny joj je ponudio bombon i ona ga je uzela. Uzeo samo fotoaparat u ruke i okinuo tu jednu jedinu fotografiju.

 

Uspeo je u kadru da uhvati i policajca koji je kružio oko paviljona. Nakon nekog vremena, Štulić je posetio Vesovića u njegovom stanu u Velikoj Gorici, pa su razgovarali o Azrinom novom albumu koji je Štulić završavao.

– Znali smo da se srećemo u Savskoj ulici oko 1, 2 u noći, ali ovoga puta Johnny je odlučio da  me poseti kod kuće. Pitao sam ga koja je najbolja pesma na albumu, a on je odgovorio: ‘sve su najbolje’. Znaš njega. Pitao me imam li ideju za omot. Predložio sam mu tu fotografiju i rekao da je odnese u Jugoton – otkriva Vesović.

Ostalo je istorija…Posle izlaska albuma Vesoviću je prišla jedna devojčica i rekla mu da se prepoznala na omotu “Filigranskih pločnika”, ali Mio se ne seća njenog imena.

S Branimirom Johnnyjem Štulićem, koji godinama živi u Houtenu povučen od javnosti, danas se čuje tu i tamo. O čemu tada razgovaraju ostaće tajna, ali verujemo da se prisete i školskih dana. Branimir i Mio bili su najbolji učenici u razredu i zaljubljeni u istu devojčicu, predsednicu razreda.

PARANOJA POSTAJE OZBILJNA… DŽONI ŠTULIĆ PROTIV “JADNIH IMPOSTERA”, KOMPLEKSAŠA, FACEBOOKA I… CELOG SVETA

Pre gotovo 10 godina posetio je Johnnyja u Holandiji i tada je poslednji put uradio nekoliko njegovih fotografija. Ipak, Vesovićeva fotografija Štulića ispred tise ostaće najzapamćenija.

Što se tiče večne teme o Branimiru Johnnyju Štuliću i njegovom povratku poručuje:

– Stalno me ljudi pitaju za njega i govore mi da ga dovedem. Čak imam strašnu ideju. Ja bih mogao da organiujem Johnnyjev koncert. Možda odem do njega pa se dogovorimo.

I to su te reči koje će svaki fan Štulića i Azre, dokle god je Branimir Johnny Štulić živ, uvek želeti da čuje. I zbog kojih će mu zaiskriti u očima bez obzira na to koliko se u ovom trenutku činile neostvarive.

HL/Izvor: zadovoljna.hr

Previous post

Elen Dedženeris ima barem nekoga ko je podržava... Oglasila se njena partnerka Porša de Rosi

Next post

Usvojena uredba Vlade Srbije o neiskorišćenim ulaznicama za otkazane događaje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *