Home»Film»Treće izdanje Dunav Film Festa u novom terminu

Treće izdanje Dunav Film Festa u novom terminu

4
Shares
Pinterest Google+

Treće izdanje Međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest, planirano od 14. do 19. avgusta u Smederevu, biće odloženo za septembar zbok trenutne epidemiološke situacije u zemlji.

Ove, kao i prethodnih godina, na festivalu će premijerno biti prikazana najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije.

Publika će pod vedrim nebom moći da uživa u više od 30 filmskih ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u Smederevu, u periodu od 11. do 16. septembra 2020. godine.

Treće izdanje festivala obeležiće zapažena ostvarenja velikih festivala, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora čije karijere su tek na početku.

Dunav Film Fest/ Photo: Promo (DFF)
Dunav Film Fest/ Photo: Promo (DFF)

I ove godine Dunav Film Fest je takmičarskog karaktera, a žiri festivala činiće relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu “Dunavska lađa“, za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

Prošlogodišnji žiri činili su Radivoje Bukvić, Nives Ivanković, Janko Volarić Popović, dok će ovogodišnji članovi biti naknadno objavljen.

Da podsetimo, nagrada za najbolji film “Dunavska lađa“ na drugom izdanju Dunav Film Festa pripala je mađarskom filmu “Ruben Brandt, Kolekcionar“ reditelja, scenariste i producenta Milorada Krstića.

Pored Krstića, nagrađeni su i Kornelije Porumboiu za rumunski film “Zviždači“, Maja Todorović i Ana Marija Rossi osvojile su Nagradu za najbolji scenario za domaće filmsko ostvarenje “Ajvar“, dok je glumica Helena Zengel dobila Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu Beni u nemačkom filmu “Izvan sistema“.

Dunav Film Fest/ Photo: Promo (DFF)
Dunav Film Fest/ Photo: Promo (DFF)

Tokom šest festivalskih dana Dunav Film Fest će odgovoriti na različita interesovanja publike, pružajući raznovrstan program kroz četiri programske celine.

Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske Tvrđave, dok će publika i dalje uživati na već poznatim lokacijama poput broda Pristan kod Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

Program festivala kao i ostale informacije biće naknadno objavljene na sajtu dunavfilmfest.rs

Dunav Film Fest/ Photo: Promo (DFF)
Dunav Film Fest/ Photo: Promo (DFF)
Previous post

Ovi su rešili da pokupuju sve... Hipgnosis Song Fond kupio kompletan muzički katalog Berija Meniloua

Next post

Dočekaćemo "Mulan"... Premijera zvanično zakazana, ali ne u bioskopu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *