Home»Muzika»Ovo su najlegendarniji omoti albuma svih vremena… da li i vi mislite tako?

Ovo su najlegendarniji omoti albuma svih vremena… da li i vi mislite tako?

4
Shares
Pinterest Google+
Omoti albuma/OnBuy.com
Omoti albuma/OnBuy.com

Svi imamo omiljene albume, ali pitanje je imamo li omiljeni omot nekog određenog albuma?

OVO SU 50 NAJPRODAVANIJIH STUDIJSKIH ROCK I POP ALBUMA SVIH VREMENA… MANJE ĆE VAS IZNENADITI KOGA IMA, NEGO KOGA NEMA

Odgovor na to pitanje potražila je ekipa sa stranice OnBuy.com pokrenuvši anketu putem koje su želeli da saznaju koji je najlegendarniji omot albuma ikada i koliko je ljudi zapravo slušalo albume s legendarnim omotom. Anketi je pristupilo 4.528 osoba kojima je bilo ponuđeno da odaberu najdraži album od njih 100 i posle prikupljenih podataka napravljena je Top 10 lista albuma.

ČIST GENIJALAC… LIK SE FOTOŠOPIRAO U NASLOVNE STRANE OMOTA POZNATIH ALBUMA

Album “Abbey Road” legendarnih Beatlesa, prema rezultatima ankete, proglašen je najlegendarnijim omotom albuma svih vremena, a slika prikazuje poznatu četvorku (Lenon, Makartni, Harison, Star) kako prelazi zebru u ulici Abbey Road u Londonu. Čak 95% ispitanika odabralo je “Abbey Road” kao omiljeni. Na drugom mestu našao se album “Dark Side of the Moon” grupe Pink Floyd sa 87%. Zanimljiva je činjenica da album grupe The Velvet Underground sa imenom benda nije baš slušan od strane ispitanika (samo 24%), ali omot albuma koji prikazuje žarko žutu bananu zapeo je za oko ispitanicima i to čak njih 64%.

Na poslednjem mestu našao se album “Born in the USA” američkog pevača Brusa Springstina koga je samo 37% ispitanika odabralo kao omiljeni album, ali 41% ga je preslušalo.

Omoti albuma/OnBuy.com
Omoti albuma/OnBuy.com

Sledeće rangiranje tiče se najslušanijih albuma, a u ovoj kategoriji album “Rumours” grupe Fleetwood Mac najslušaniji je album od njih 10, sa 69% glasova ispitanih. Ovo nije iznenađenje jer pesma “Go Your Own Way” na YouTubeu ima više od 131 miliona pregleda. Malo preko 50% ima album “Abbey Road” koji je izglasan za najlegendarniji omot. Album “Aladdin Sane” Dejvida Bouvija našao e na posledjem mestu ove liste kao najmanje slušani album sa samo 37% glasova, što upućuje da nekada omot albuma može biti popularniji od same muzike. Ostali Bouvijevi albumi poput “Ziggy Stardust” ili “Heroes” svakako su poznatiji i prepoznatljiviji albumi muzičara, ali prema anketiranim osobama, očito je da njihovi omoti to nisu.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Dočekaćemo "Mulan"... Premijera zvanično zakazana, ali ne u bioskopu

Next post

Preminula Isidora Bjelica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *