Home»Muzika»Ovi su rešili da pokupuju sve… Hipgnosis Song Fond kupio kompletan muzički katalog Berija Meniloua

Ovi su rešili da pokupuju sve… Hipgnosis Song Fond kupio kompletan muzički katalog Berija Meniloua

4
Shares
Pinterest Google+
Beri Menilou/Photo: @barrymanilow
Beri Menilou/Photo: @barrymanilow

Beri Menilou prodao ceo svoj muzički katalog kompaniji čiji je suosnivač Nil Rodžers. Zvaničnici Hipgnosis Song Fonda najavili su i zvanično značajnu akviziciju

Osim što su istakli neke od najpopularnijih pesama 77-godišnjeg umetnika i najveća dostignuća u karijeri – uključujući 15 nominacija za Grammy i prodaju oko 85 miliona albuma – u službenoj objavi nisu navedeni detalji sporazuma. Beri Menilou je u svom katalogu imao 917 pesama koje je prodao Hipgnosisu, odnosno prodao je autorska prava na sve pesme koja će sada ubirati ova kompanija. Osnivač kompanije je bivši menadžer Eltona Džona, Merk Merkuriadis, a suosnivač legendarni Nil Rodžers.

– Beri Menilou je međunarodno blago. On je neuporedivi umetnik, tekstopisac, aranžer, muzičar i izvođač… Čast nam je što su se Beri i Geri (Kif, dugogodišnji menadžer muzičara) pridružili porodici Hipgnosis – rekao je Merk prilikom prodaje.

DO KRAJA GODINE GOOGLE PLAY MUSIC “UTAPA” SE U YOUTUBE MUSIC

Otkup kataloga Berija Meniloua najnoviji je u nizu višemilionskih ulaganja kompanije Hipgnosis, koja je prikupila znatna sredstva putem IPO-a na Londonskoj berzi (LSE) i od poverilaca. Prošle sedmiceHipgnosis je kupio katalog od 982 zapisa Rodnija Džerkinsa, koji je producirao i pisao za svetski poznate umetnike poput Majla Džeksona, Maraje Keri, Keti Peri, Džastina Bibera, Sema Smita, Kanje Vesta i mnogih drugi. Štaviše, londonska kompanija započela je godinu osiguravanjem prava na suosnivača Blink-182 Toma Delongea za 157 pesama, pre nego što je u aprilu kupila 70 posto kataloga Marka Ronsona.

SNIMI ALBUM, PA ONDA PRIČAJ… U SUPROTNOM – OD**BI! MUZIČARI BAŠ BESNI NA GAZDU SPOTIFYJA

Ulagači su se okupili oko Hipgnosisa i njezih agresivnih, skupih ulaganja u pogledu dugoročne zarade od muzike. Prema nedavno objavljenom finansijskom izveštaju FY 2020, njegova neto vrednost porasla je za 17,7 posto između marta 2019. i 2020., a za 22,7 posto od juna 2018., kada je debitovala na berzi. Uz to, u onome što vjrojatno najviše govori o stavu ulagača o poslovnom modelu (na primer više od cene po deonici), kompanija je tokom fiskalne godine skupila neverovatnih 552,93 miliona dolata. Dodavanjem pesama iz kataloga Berija Meniloua i Marka Ronsona kompanija trenutno prikuplja honorare od najmanje 15.190 pesama.

HL/Izvor: music-box

Previous post

Serija "Šerlok" dobila svoje poštanske marke, i to sa tajnim kodom... Možda tamo piše kad će 5. sezona

Next post

Treće izdanje Dunav Film Festa u novom terminu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *