Home»Muzika»Homeland»Manivi, Nataleé i Weird Fishes u prvoj sezoni živih svirki iz Glitch Records studija

Manivi, Nataleé i Weird Fishes u prvoj sezoni živih svirki iz Glitch Records studija

4
Shares
Pinterest Google+
Photo/ AleX
Photo/ AleX

Pandemija korona virusa najviše je pogodila muzičku industriju. Nedostaju nam svirke, druženja i susreti koji, zahvaljujući muzici, postaju jedinstvena, nezaboravna sećanja.

Zbog toga je pokrenut “Glitch Records Live Sessions” koji vam donosi mini koncerte.

Ako do sada niste imali priliku da čujete i upoznate ove bendove uživo, ovo je savršena prilika da ih doživite u njihovom najboljem izdanju.

U posebnom okruženju koje dopunjava atmosferu i vizualnost kadrova, sva tri izvođenja su spoj zajedničke kreativnosti bendova i realizacije Glitch Recordsa.

Manivi

Ivana Vukmirović Manivi/ Photo: Promo
Ivana Vukmirović Manivi/ Photo: Promo

Poslen prvog albuma iz 2016. godine, pesme “Sunshine” i “Mirror” potvrđuju da Ivana Vukmirović Manivi hrabro nastavlja u pravcu otkrivanja novih načina da se izrazi kroz soul, fank i RnB.

Na tom putu je prate muzičari iz različitih pozadina, koji svojom virtuoznošću dopunjavaju njen izraz: Peđa Milutinović (Vasil Hadžimanov band, Quzama, Shime Trio) na bubnjevima, Dejan Antović (Balkanopolis, Octave Listner) na basu i Dragan Ćalina (CvA Amsterdam alumni) na klavijaturama i bek vokalima.

Nataleé

Natalee/ PhotoAleX
Natalee/ PhotoAleX

Beogradska kantautorka Natalija Rajković je već dobro poznata po svom glasu i upečatljivim tekstovima, ali i po talentu da okupi ljude sličnih ideja i energije, koja oživljava kroz muziku.

Zbog toga su zapisi ovih verzija pesama “Bebo” i “Ćao/Osvesti se” posebno vredni, jer, osim gitare i glasa Natalije Rajković, imate priliku da čujete i prateći vokal Lune Škopelje, Nikolu Burovića na gitari, Aleksandra Derviševića na basu i Branislava Dragovića nad elektronikom i skrečom.

Weird Fishes

Weird Fishes/ Photo: youtube.com printscreem
Weird Fishes/ Photo: youtube.com printscreem

Dug je put od akustičnog dua, koji je osvojio beogradske klubove svojim obradama, do ličnog izraza i prvih autorskih pesama. Weird Fishes karakteriše melanholični elektro zvuk u kojem se prepliću glas Katarine Vukoman i gitara Peđe Todića.

Ovo je jedinstvena mogućnost da čujete njihove dve autorske pesme, “Ovde” i “Safe”, uz izvođenje benda nastalog pridruživanjem Igora Šćepanovića (Organizam, Šćepine Vragolije) na basu i Srđana Popova (Sergio Lounge, Cocou Abel) zaduženog za klavijature i elektroniku.

Iz Glitch Recordsa kažu da će druga sezona doneti još više uzbuđenja i zanimljivosti. Do tadauprkos svemu, možete da uživate u ovih šest predstavljenih pesama kao da ste na koncertu.

Za kompletnu video produkciju prve sezone (snimanje, montaža, kolor korekcija) bio je zadužen Bogdan Spasojević, dok su tonski snimatelji bili Nikola Kostović i Pavle Gajić, a za završni miks i master se postarao Dejan Antović.

Previous post

Režiser nove verzije "Dine" odlučio: Ne puštam film dok ne budem sasvim zadovoljan... Kad će to biti - ne znam

Next post

Pre tačno 35 godina ova pesma je pokorila svet... Konačno je otkriveno kako je nastala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *