Home»Muzika»Make Anger Great Again… Ovaj spot Džejmsa Kenedija je YouTube hteo da zabrani

Make Anger Great Again… Ovaj spot Džejmsa Kenedija je YouTube hteo da zabrani

3
Shares
Pinterest Google+
Džejms kenedi/Photo: facebook@JamesKennedyUK
Džejms kenedi/Photo: [email protected]

Džejms Kenedi, pevač i gitarista alt/rock benda “Kyshera” posle raspada grupe krenuo je u solo karijeru i već na statru uzburkao svetsku javnost.

Buntovničko pesmom “The Power” i pratećim spotom, muzičar je najavio album “Make Anger Great Again”, koji će biti objavljen 25. septembra ua britanski Konic Records.

– Dosta mi je. Tramp, Brexit, Boris, pandemija – ova pesma je reakcija na sve to. Nedavni protesti pokazuju da ljudi kojima nije dobro svuda ima. Vreme je da bes ponovo učinimo velikim – rekao je Džejms o ovom albumu.

Album, koji je muzičar sam producirao, teško da bi mogao da bude relevantniji. Snimljen je neposredno pre pandemije, i bio je napisan kao poziv na pobunu tokom ere Trampa i Brexita, ali nedavni događaji pojačali su temperaturu na ulicama do tačke ključanja, čineći poruku albuma pravovremenom.

KAD DONALD TRAMP “PEVA” MAIDENE… OVAKVU VERZIJU “RUN TO THE HILLS” JOŠ NISTE ČULI

Kao i mnogi umetnici, Džejms je snimio video tokom karantina u napuštenoj kući kao i u lokalnoj dvorai koja je bila zatvorena zbog pandemije. Takođe, zbog strogih pravila o socijalnom distanciranju Kenedi je sve instrumente odsvirao sam.

Nije slučajno što je Džejms parafrazirao već čuveni Trampov slogan “Make America Great Again”, a pesma nas vraća u period kada je rock muzika još bila sirova i moćna i mogla da pošalje snažnu poruku o revoluciji.

Spot za pesmu je u prvom momentu po objavljivanju bio skinut s Youtubea zbog svoje buntovne poruke, ali je posle intervencije izdavačke kuće vraćen na platformu.

Evo kako zvuči “The Power”:

 

Previous post

Na mestu uništenog, sada je u Užicu novi mural s likom Nebojše Gogovca... evo kako izgleda

Next post

"Ne gledaj dole" je tek objavljeni video singl niških alternativaca Plastic Sunday

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *