Home»Muzika»Članovima iranskog benda Arsames preti 15 godina zatvora zbog “sviranja satanske muzike”

Članovima iranskog benda Arsames preti 15 godina zatvora zbog “sviranja satanske muzike”

4
Shares
Pinterest Google+
Arsames/Photo: facebook@METALARSAMES
Arsames/Photo: [email protected]

Vlada Irana nastavlja s izuzetno brutalnom politikom prema heavy metal muzičarima u zemlji, pokuąavajući da cenzuriąe bendove i zatvori ih za zločin koji je niąta drugo već sviranje heavy metala. Najnovije ľrtve su članovi zapaľenog iranskog death metal benda Arsames.

Ranije ovog meseca članovi benda su uhapąeni, a kako navodi portal Metal Injection, tvrdi se da sluľbeni dokument hapąenja glasi: “Članovi benda Arsames su uhapąeni i preporučena kazna je 15 godina zatvora jer su svirali u satanskom metal bendu koji je bio protiv islamske vlade”.

VREĐAJU IH, PRETE I KAMENUJU, ALI ONE NE ODUSTAJU… ALL-GIRL BEND VOICE OF BACEPROT I DALJE PRAŠI METAL POD HIDŽABOM

Arsames je aktivan od 2002. godine, usprkos tome ąto se sviranje death metala u Iranu smatra ilegalnim. Vlada prepoznaje metal kao “satansku muziku” i ona je shodno tome zabranjena. Bend je nastupao na festivalima u celom regionu, u zemljama poput Turske i Jermenije, kao i u Dubaiju.

Kako saznaje Metal Injection, članovi benda su platili kaucije kako bi se branili sa slobode i ne čekaju suđenje u zatvoru, a takođe se navodi kako se viąe od toga ne zna, s obzirom na blokadu informacija iz Irana prema zapadu. Ne zna se ni da li uopąte postoji neki crowdfunding za pomoć, pa se svi koji ľele pomoći na bilo koji način da im pomognu upućuju na Bandcamp stranicu Arsamesa kako bi se kupovinom njihove muzike doprinelo skupljanju sredstava za sudski proces koji ih čeka.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Više od 40 britanskih muzičara snimilo "himnu protesta" - "Killing in the Name" RATM za Black Liver Matter fondaciju

Next post

Otkazana Noć muzeja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *