Home»Muzika»Kori Tejlor: Žanr kao žanr je možda mrtav, ali rock je i dalje je*eno sjajan, pomirite se s tim

Kori Tejlor: Žanr kao žanr je možda mrtav, ali rock je i dalje je*eno sjajan, pomirite se s tim

4
Shares
Pinterest Google+
Kori Tejlor/Photo; facebook@TheCoreyTaylor
Kori Tejlor/Photo; [email protected]

 

Posle objavljivanja “CMFT Must Be Stopped” i “Black Eyes Blue” s njegovog predstojećeg debitantskog solo albuma, Kori Tejlor (Slipknot/Stone Sour) progoovorio je o brojnim muzičkim uticajima na tom albumu jer su, kaže, ostale pesme sasvim drugačije od prve dve koje su puštene u etar.

Na 13 pesama je prilično širok raspon žanrova, a Kori primećuje da  način na koji su pesme snimljene u studiju – s “99 posto” živih snimaka – daje CMFT-u “pravilno kohezivan” osećaj.

– Samo izbacivanjem svih “normalnih” produkcijskih trikova, poput one kuge da se 98 posto muzike tamo naziva” rock “ili” metal” ili “punk “, stvarno smo uspeli da snimimo i stvorimo nešto vrlo jedinstveno; jer ne zvuči kao ništa drugo i to stvarno možete osetiti čim čujete prve taktvore  –objašnjava on.

KORI TEJLOR SA DVA SINGA NAJAVIO SOLO ALBUM,  NAZVAN, NARAVNO – “CMFT”

Muzičar dodaje da nije nužno imati potpuno jedinstven zvuk u svetu “žanr je mrtav” u kojem živimo, napominjući da su Slipknot bili jedan od prvih teških bendova koji su pokušali da ugrade široku mešavinu različitih žanrova u svoju muziku.

– Svi pokušavaju da nas uguraju u nu-metal upravo zbog godine u kojoj smo izašli i činjenice da smo koristili hip-hop elemente, ali tamo je bilo toliko više hardcore punka, i grindcore, i thrash … Hoću reći, stvarno smo verovatno bili prvi bend koji je uzeo sve te različite žanrove i elemente i zabio ih u je*eni kompaktor za smeće i samleo ih, i savijao ih prema našoj volji. Čak postoje jeb*ene bolesne vike tipa goth na prva dva albuma. Zaista osećam kao da smo jedan od potomka tog pokreta.

Što se tiče CMFT-a, dodaje:

– Nije baš “anti-genre je mrtav” vrsta vibracije, ali hteo sam da podsetim ljude na to: u redu je, u redu je da je žanr kao žanr mrtav, ali rock je i dalje je*eno sjajan, tako da… pomirite se s tim.

HL/Izvor: kerang.com

Previous post

Ovo su 6 omiljenih gitarista Kita Ričardsa... među njima je i najmanje jedno iznenađenje

Next post

Kao zvuči kada se tema iz igrice Super Mario Kart otpeva acapella? Evo ovako...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *