Home»Muzika»Homeland»“Jedna lepa stvar”… Ivan Milenković novom pesmom najavljuje prvi solo album sa Bluz Mašinom

“Jedna lepa stvar”… Ivan Milenković novom pesmom najavljuje prvi solo album sa Bluz Mašinom

5
Shares
Pinterest Google+
Ivan Milenković/ Photo: Bojan Stevanović
Ivan Milenković/ Photo: Bojan Stevanović

Beogradski bluzer Ivan Milenković poznat kao frontmen bluz rok sastava Bluz mašina, akustičnim izvođenjem nove pesme “Jedna lepa stvar” najavljuje rad na autorskom solo projektu.

Novo izdanje Bluz Mašine ovog puta biće objavljeno pod imenom “Ivan Milenković i Bluz Mašina”, pa će i zvanično biti prvi Ivanov solo album.

Akustična verzija pesame “Jedna lepa stvar“ snimljena je u studiju Kan i Lungus Bojana Stevanovića, a bas gitaru svira Dejan Toškov.

Ivan Milenković i Dejan Toškov/ Photo: Bojan Stevanović
Ivan Milenković i Dejan Toškov/ Photo: Bojan Stevanović

– Uz sve probleme i lepe trenutke u životu tu je bila gitara, pesma, albumi… Muzika i sviranje me je izvuklo i iz životnih problema u više navrata – kaže Ivan i dodaje da su muzičari danas došli u jako tešku situaciju, ali da nipošto ne treba da odustanu od svoje muzike:
– Iscimajte se! Otvorite YouTube kanal, pravite svaki dan trake nemojte se ulenjiti. Napravite svaki dan jednu pesmu. Imate tekst? Napravite muziku. Imate muziku? Napišite tekst. Držite časove, stavite neke stare trake na prodaju na mreže, konačno sredite Instagram, uradite logo, majice, sredite Fejsbuk stranicu i sve ono što niste stigli ranije. Uradite muziku za igricu, ili za film. Vežbajte sve – i vokal i instrument i teoriju i produkciju i komponovanje. Ne mora to biti vrhunski, ali treba održati kontinuitet. Neuhvatljiva je ptica slave, koliko brzo sleti, toliko brzo i odleti i ne možemo je juriti stalno. Ali možemo biti vredni u našem domenu.

Pored numere “Jedna lepa stvar“, na akustičnom sessionu u studiju Kan i Lingus snimljena je još jedna nova  pesma koja će uskoro biti objavljena.

Previous post

Ajmo svi na Maltu... Tamo će ovog leta biti četiri festivala, a "imuni" su na koronu

Next post

Davitelj Pera Mitić je najgori serijski ubica srpskog filma... da li ste znali da je njegov lik zasnovan na pravom zločincu koji je harao Beogradom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *