Home»Film»MOJ OFF bioskop… Avgust uz filmove “Bela vrana”, “Hladni rat”, “Fatalni ishod”, “Luiza na obali”…

MOJ OFF bioskop… Avgust uz filmove “Bela vrana”, “Hladni rat”, “Fatalni ishod”, “Luiza na obali”…

4
Shares
Pinterest Google+
Bela vrana/ Photo: Promo (MCF)
Bela vrana/ Photo: Promo (MCF)

U “sali” online bioskopa MOJ OFF koji radi već puna četiri meseca, avgust će početi uz poznata domaća glumačka imena (Nebojša Dugalić, Rale Milenković…) i inostrane zvezde Rejfa Fajnsa, Arnolda Švarcenegera, reditelja Pavela Pavlikovskog…

Od 1. avgusta na adresi mojoff.net naći će se evropska i američka kinematografija, filmovi FESTA 2019 – “Hladni rat” i “Bela vrana”, američka drama “Fatalni ishod” i animirani film “Luiza na obali” prikazan na KIDS FEST-u 2016. godine.

Bela vrana/ Photo: Promo (MCF)
Bela vrana/ Photo: Promo (MCF)

U režiji Rejfa Fajnsa nastala je englesko-srpska koprodukcija “Bela vrana” koja je prošle godine otvorila 47. FEST.

“Bela vrana” je priča o čuvenom ruskom baletskom igraču Rudolfu Nurejevu čiji je prebeg iz Sovjetskog Saveza ostao kao istaknut primer o odlascima tadašnjih sovjetskih umetnika iz matične zemlje.

Radnja ovag biografskog filma smeštena je u vreme Hladnog rata kada je baletski igrač tadašnjeg lenjingradskog teatra “Kirov” – talentovani Rudolf Nurejev, odlučio da i pored stalne pratnje KGB-a ostane u Parizu i ne nastavi turneju sa trupom.

Njegov zahtev za azilom u Parizu zapanjilo je svet i postao više nego dramatičan za sve prisutne članove pozorišta, ali blistava karijera bila mu je zagarantovana i na Zapadu.

Popularnost Nurajeva bila je ogromna, a njegov uticaj na potonje baletske igrače neverovatan.

Britanski glumac i reditelj Fajns igra čuvenog majstora igre Aleksandra Puškina, glumeći isključivo na ruskom jeziku, a lik Nurejeva tumači ukrajinski baletetski igrač Oleg Ivenko.

Film je sniman u englesko-srpskoj koprodukciji i neke od uloga tumače naši glumci: Nebojša Dugalić, Radoslav Rade Milenković, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović.

Adaptaciju bestselera o životu Nurejeva uradio je scenarista Dejvid Hera, poznat po nagrađivanim ostavrenjima “Sati“ i “Čitač”.

Hladni rat/ Photo: Promo (MCF)
Hladni rat/ Photo: Promo (MCF)

Poljski film “Hladni rat” koji je prošle godine poneo tri nominacije za nagradu Oskar, a Pavelu Pavlikovskom doneo nagradu za najboljeg reditelja na Kanskom filmskom festvalu, još jedan je FEST-ov naslov na avgustovskom repertoaru MOJ OFF bioskopa.

Inspirisan burnom ljubavnom romansom svojih roditelja u posleratnim vremenima Varšave, Pavlikovski donosi priču o ljubavi između džez pijaniste Viktora (Tomasz Kot) i mlade Zule (Joanna Kulig), talentovane za pevanje i igru, o njihovim različitim temperamentima, kao i socijalnom poreklu, a lokacije stalnih susreta poput Berlina, Pariza, Jugoslavije ostaće tesne za njihovu strast.

Za decu i ljubitelje animacije na repertoaru će se naći francuski animirani film “Luiza na obali” iz 2016, a besplatno u četvrtak (6. avgust) posetioci Online bioskopa moći će da pogledaju film sa Arnoldom Švarcenegerom “Fatalni ishod” zasnovan na istinitom događaju kada su se dva putnička aviona sudarila zbog greške kontrolora leta.

Priča prati živote dva potpuna stranca koje je povezala nesreća, Romana (Švarceneger) koji u njoj gubi ženu i trudnu ćerku i kontolora Džejka (Mek Neri) čija greška je uzrok nesreće.

Previous post

Tricky objavio i drugi singl sa novog albuma... Poslušajte “Thinking of”

Next post

Šta se ustvari dešava sa Britni Spirs? Kako i zašto ne sme da se uda, glasa na izborima, ima decu, troši svoj novac, vozi automobil...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *