Home»Muzika»Instagram cenzurisao Madonu… Širila lažne vesti o vakcini za koronu

Instagram cenzurisao Madonu… Širila lažne vesti o vakcini za koronu

4
Shares
Pinterest Google+
Madona/Photo: facebook"madonn
Madona/Photo: facebook”madonn

Istagram je Madonu cenzurisao zbog širenja lažnih vesti o navodnom leku za Kovid-19, pošto je prenela delove videa koji je na Tviteru postavio američki predsednik Donald Tramp.

U objavi je pevačica, koju prati 15,4 miliona ljudi, tvrdila da je provereno vakcina na raspolaganju već mesecima, ali se drži u tajnosti “kako bi se bogati još više obogatili, a siromašni i bolesni bili još bolesniji”.

Toj je tvrdnji dodala video američke doktorke Stele Imanuel, koja hvali hidroksiklorokin, lek protiv malarije, kao čudesni lek za koronavirus.

– Uklonili smo taj videa zbog lažnih tvrdnji o lekovima i metodama prevencije Kovida-19 – kazala je prtparolka Fejsbuka, u čijem je vlasništvu Instagram.

– Ljudi koji reaguju, komentarišu ili dele taj video, dobiće poruke kojima ćemo ih uputiti na verodostojne informacije o virusu – dodala je ona.

 

Madonina objava je obrisana, ali na snimcima se može videti da ju je Instagram zamutio kako se bi videla, uz komentar “lažne tvrdnje”.

 

Predsednik Tramp, koji ima 84 miliona pratilaca, ove sedmice je tvitovao nekoliko inserata videa, pre nego što su tvitovi uklonjeni. Njegovom sinu Donaldu Trampu Mlađem, pre dva dana je privremeno onemogućeno tvitovanje, pošto je preneo delove videa.

Madona je u maju objavila da se oporavila od koronavirusa.

HL/Izvor: Hina

Previous post

Novi Mandrak stiže na jesen i - biće žena...

Next post

Konkursna komisija za otkup knjiga odlučila: Za 2.747 naslova - 98 miliona dinara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *