Home»Kult»Sad su i zvanično – insitucija… Fredi i Queen na poštanskim markicama Royal Maila

Sad su i zvanično – insitucija… Fredi i Queen na poštanskim markicama Royal Maila

4
Shares
Pinterest Google+
Queen stapms/Photo: printscreen
Queen stapms/Photo: printscreen

Royal Mail, britanska Kraljevska pošta, gotovo svakodnevno objavljuje posebnu kolekciju markica koja se temelji na nečemu što se događa u popularnoj kulturi. Sada je stigao red na albume lultnog pevača grupe Queen Fredija Merkjurija da dobiju “pečat”. Kolekcija sadrži 13 posebnih maraka sa motivima nekih od najpopularnijih omota albuma benda, ali i retke trenutke s nastupa uživo.

Dizajn uključuje sva četiri člana Queena – Fredija Merkjurija, Brajan Meja, Rodžera Tejlora i Džona Dikona. Poseban naglasak stavljen je na Fredija ogrnutog u kraljevski ogrtač i sa krunom tekom Magic Toura 1986. godine.

Queen stapms/Photo: printscreen
Queen stapms/Photo: printscreen

Pored toga, na markicama je i motiv sa prvog foto sešna benda, urađenog na brdu Primrose 1974. Takođe, osam omota albuma predstavljeno je na markama – “Queen II” 1974; “Sheer Heart Attack” 1974; “Night in the Opera” 1975; “News of the World” 1977; “The Game” 1980; “Greatest Hits” 1981; “The Works” 1984. i “Innuendo” 1991.

Queen stapms/Photo: printscreen
Queen stapms/Photo: printscreen

Brajan Mej je ovim povodom rekao:

– Teško je opisati rečima ono što osećam kad gledam ove prekrasne markice. Otkako smo, kao četiri gotovo dečaka krenuli na naš put 50 godina, naši su životi bili posvećeni ostvarenju našeg nemogućeg sna. Ponekad je čudno probuditi se i shvatiti položaj u kojem smo sada – postali smo nacionalna institucija! I ništa ne donosi oviše zadovoljstva od ove neverovatne počasti od Royal Posta.

HL/Izvor: express.co.uk

Previous post

Kraj jedne velike karijere? Pokrenuta istraga protiv Elen Dedženeris, bivši radnici je optužuju za rasizam i zlostavljanje

Next post

A može i ovako... Korn obradili legendarnu country himnu "The Devil Went Down To Georgia"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *