Bočeli se pravda: Niste vi mene dobro razumeli…

0
31
Andrea Bočeli/ Photo: Facebook @andreabocelli
Andrea Bočeli/ Photo: Facebook @andreabocelli

Proslavljeni italijanski tenor Andrea Bočeli kaže da ga juče nisu razumeli kad je govorio protiv restriktivnih mera u borbi s pandemijom, te tvrdi da je pogrešno protumačeno to što je rekao.

– Niste me razumeli, moje reči su pogrešno protumačene, nisam negacionista, naprotiv ja sam optimista – ovim rečima čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli pokušava da popravi utisak koji je ostavio učešćem na skupu onih koji negiraju postojanje virusa i pandemije, a zatim je još rekao da se u vreme karantina osećao poniženo i uvređeno jer je morao, kao i svi Italijani, da ostane u kućnoj izolaciji.

Od ponedeljka, naime, ne prestaju reagovanja, kritike, zamerke, primedbe na izjavu Bočelia, o tome pišu svi mediji, a na društvenim mrežama u pregrejanim negativnim komentarima Bočeli je “postao viralan”, upravo ono što negira korona virusu.

BOČELI SVE IZNENADIO… PEVAO PROTIV KORONE, A SAD PRIZNAO DA JE KRŠIO KARANTIN I POZVAO NA BOJKOT MERA VLADE ITALIJE

Javljaju se lekari i medicinske sestre, ne da uvere poznatog tenora kako korona virus postoji, da je opasnost realna, već zato što su njegovom izjavom, kao izvesna Valeria Ruotolo, oni poniženi i uvređeni. Ona je na svojoj Fejsbuk stranici napisala da je tenor svojom izjavom pogazio i omalovažio sav trud, znoj i žrtve medicinskih radnika.

Hafington Post kroz tekst svoga blogera piše kako su milioni iznenađeni i zbunjeni i kako im je teško da poveruje da je Bočeli “negacionista”, isti onaj koji je pre manje od mesec dana tvrdio da je zajedno sa porodicom bio pozitivan na Covid19, da je ozdravio te da se prijavio da donira plazmu, koju u bolnicama koriste kao lek za zaražene korona virusom.

– Da li je to onaj isti Bočeli koji je u martu u praznoj milanskoj Skali zbog karantina pevao o nadi i slobodi i bodrio nas kada nismo videli izlaz iz pandemije? Kojem Bočeliju da verujemo, negazionisti ili onome koji je nedavno tvrdio da je preko svoje fondacije donirao novac za kupovinu medicinskih ventilatora za lečenje bolesnih od Covida19 – pita se autor teksta.

BOČELI DONIRAO KRVNU PLAZMU: DA, IMAO SAM KORONU, ALI ĆUTAO SAM O TOME DA NE BIH PODGREVAO PANIKU…

Mnogi su razočarani i savetuju Bočeliju da se “drži onoga što mu je struka, to jest da peva”, a neki idu toliko daleko da mu osporavaju i pevački talenat.

Javili su se i stručnjaci, poznati virolog Ilaria Kapua, profesor na kalifornijskom univerzitetu, koji na tviteru upozorava: “virus postoji, mutira i širi se zahvaljujući nezaštićenim susretima. Poruka je perite ruke, nosite maske i čuvajte međusobnu distancu”.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranza, ne spominjući direktno Bočelija, izjavio je da su osnovne mere zaštite najvažnije i time pozvao na njihovo poštovanje i to ne samo Bočelija, koji na skupu nije nosio zaštitnu masku, kao i lidera opozicione partije Liga Matea Salvinija, koji je demonstrativno odbio da u zatvorenom prostoru nosi masku.

HL/Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime