Home»Film»Stiven Lang, zvezda “Avatara”, doputovao u Beograd, snima nastavak horora “Ne diši”

Stiven Lang, zvezda “Avatara”, doputovao u Beograd, snima nastavak horora “Ne diši”

4
Shares
Pinterest Google+
Stiven Lang/Photo: YouTube printscreen
Stiven Lang/Photo: YouTube printscreen

Dugoočekivani nastavak jednog od najvećih holivudskih hitova “Ne diši” snima se u Srbiji, a čuvena holivudska ekipa producenata i slavni glumac Stiven Lang stigli su iz Njujorka kako bi se upoznali sa lokacijama snimanja i proveli neko vreme u našoj zemlji snimajući delove ovog filma, piše Blic.

Zvezda “Avatara” i prvog dela čuvenog horora “Ne diši”, došao je u našu zemlju u sklopu produkcijskih aktivnosti sa ekipom filma, koja je odabrala upravo Srbiju za snimanje nastavka od kojeg se očekuje još veći uspeh.

U vreme gotovo potpunog zastoja u svetskoj filmskoj produkciji zbog pandemije korona virusa, čuveni holivudski producenti odabrali su našu zemlju kao bezbednu i atraktivnu lokaciju za snimanje drugog dela horor remek-dela, koji svetska publika željno očekuje već nekoliko godina.

Snimanje u Srbiji trajaće 12 nedelja, a uz preliminarni budžet od osam miliona dolara koji će biti potrošen kod nas, ekipa od preko 300 ljudi u glavnoj produkciji radiće na raznim lokacijama uz saradnju velikog broja naših filmskih stručnjaka i radnika.

Glavna uloga ponovo je poverena maestralnom Stivenu Langu, čija je rola slepog veterana u prvom delu ovog ostvarenja fascinirala i najtvrđe kritičare.

Tim koji dobija nije bilo potrebe menjati, pa je tako scenario napisao Rodo Sahages u saradnji sa Fedeom Alvarezom, autorom čuvenog hita Evil Dead, a snimanje bi trebalo da počne u aprilu. Prvi deo “Ne diši” dobio je 2016. godine Nagradu Saturn, koja je u oblasti horora i naučne fantastike pandan čuvenom Oskaru.

Produkcija je poverena proverenoj ekipi koju čine Alvarez, Sam Raimi i Rob Tejpert, dok iza projekta stoje najčuvenije producentske kuće Sony Pictures Worldwide, Good Universe i Ghost House Pictures.

Film “Ne diši” proglašen je od kritičara najboljim američkim horor filmom u poslednjih 20 godina, a samo u bioskopima je zaradio 15 puta više od uloženog budžeta. Od nastavka se očekuje još veći uspeh, a radnja filma se i dalje pažljivo krije uz najavu neverovatnih iznenađenja za filmofile širom sveta.

Pored čuvenih svetskih producentskih kuća – Sony Pictures Worldwide, Good Universe i Ghost House Pictures, u Srbiji će biti angažovana kompanija Work in progress, koja je u našu zemlju dovela već mnoge filmske zvezde.

HL/Izvor: blic.rs

Previous post

Održan prvi britanski "regularni" post-lockdown koncert... Evo kako je bilo

Next post

Al Paćino je kukavica, ali barem nije narkoman... tvrdi u svojoj autobiografiji Oliver Stoun

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *