Home»Muzika»Bočeli sve iznenadio… Pevao protiv korone, a sad priznao da je kršio karantin i pozvao na bojkot mera vlade Italije

Bočeli sve iznenadio… Pevao protiv korone, a sad priznao da je kršio karantin i pozvao na bojkot mera vlade Italije

4
Shares
Pinterest Google+
Andrea Boceli/Photo: facebook@andreabocelli
Andrea Boceli/Photo: [email protected]

Čuveni tenor Adrea Bočeli kritikovao je odgovor italijanske vlade na pandemiju korona virusa rekavši da je bio ponižen uvođenjem mera karantina i pozvao je građane da odbiju da poštuju pravila koja su još na snazi.

Bočelijevi komentari na konferenciji održanoj u italijanskom senatu iznenadili su sve, s obzirom na to da je čuveni tenor smatran simbolom nacionalnog jedinstva u jeku pandemije i mera karantina, kada je za Uskrs pevao u praznoj milanskoj katedrali, njegov nastup prenošen je uživo.

– Osećao sam se poniženo i uvređeno. Nisam mogao da napustim kuću iako nisam počinio nikakav zločin – rekao je juče Bočeli na konferenciji kojoj su prisustovali pripadnici opozicije, uključujući i lidera Ligea Matea Salvinija, koji je i sam kritikovao odgovor vlade na pandemiju.

BOČELI DONIRAO KRVNU PLAZMU: DA, IMAO SAM KORONU, ALI ĆUTAO SAM O TOME DA NE BIH PODGREVAO PANIKU…

Rojters prenosi da je čuveni operski pevač koji ima 61 godinu, priznao da je prekršio mere karantina “zato što nije smatrao da je ispravno i zdravo da ostane kod kuće u njegovim godinama”.

On je takođe rekao da veruje da situacija nije mogla da bude toliko ozbiljna kao što su vlasti to predstavile, s obzirom da ne poznaje nikog ko je zbog korone bio smešten na odeljenje intenzivne nege.

BOČELI SVETU DAO NADU.. KONCERT “MUSIC FOR HOPE” SADA DOSTUPAN I NA SVIM PLATFORMAMA

ANDREA BOČELI DAROVAO JOŠ JEDAN ONLINE KONCERT… AKO NISTE SLUŠALI UŽIVO – SADA MOŽETE

Mere karantina u Italiji su uvedene početkom marta, da bi kasnije bile ublažavane po fazama tokom tri meseca. U cilju zaštite od korona virusa, u ovoj zemlji su i dalje na snazi mere socijalnog distanciranja i obavezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima.

Andrea Bočeli pozvao je na bojkot ovih pravila.

– Hajde da odbijemo da poštujemo ovo pravilo. Hajde da čitamo knjige, da se krećemo, da upoznajemo jedni druge, razgovaramo… – predložio je.

U Italiji je od početka pandemije korona virusom zaraženo blizu 250.000 ljudi, dok je od posledica COVID-19 preminulo preko 35.000 pacijenata.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Nije dočekala solo album... Preminula Deniz Džonson, pevačica Primal Screama i New Ordera

Next post

Ed Širan otkrio: Ja sam zavisnički tip ličnosti, u stanju sam da jedem i pijem dok se ne ispovraćam

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *