Bili Ajdol i Brajan Feri odbili su ovu pesmu – kakva greška. Jedan od njih se pokajao, ali kasno…

0
137
Brajan Feri, Bili Ajdol/Photo: facebook
Brajan Feri, Bili Ajdol/Photo: facebook

O karijerama Bilija Ajdola i Brajana Ferija ne treba posebno razglabati, budući da su ove muzičke zvezde otpevala brojne svetske hitove. Ipak, oni su načinili i jednu veliku grešku.

Naime, Bili i Brajan nisu želeli da snime čuvenu numeru “Don’t You (Forget About Me)”, koja je na kraju “otišla” kod grupe Simple Minds i postala svetski hit.

Naime, autor pesme Kit Forsi ponudio ju je prvo Feriju, a zatim Ajdolu, ali su oni odbili. Forsi se divio grupi Simple Minds, pa je odlučio da numeru ponudi njima.

Ono što je bila pozitivna okolnost je ta što je ovaj bend želeo da snimi neku svoju pesmu i da se probije na američko tržište. A numera “Don’t You (Forget About Me)” je bila pun pogodak, na kraju se ispostavilo.

Međutim, tokom snimanja te pesme u studio u severnom Londonu nije se verovalo da će ova pesma dostići svetsku slavu. A onda je Džim Ker, frontmen grupe, otpevao ono njegovo čuveno “la, la, la” u numeri “Don’t You (Forget About Me)”. Pesma je “dorađena” i napraljen je svetski hit.

Ono što je zanimljivo jeste da je Bili Ajdol snimio svoju verziju te pesme, koja je završila na njegovoj kompilaciji najvećih hitova. Fanovi tvrde da zvuči odlično, baš u njegovom fazonu.

HL/Izvor: telefraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime