Home»Film»Kralj horora, Holivuda i ostatka sveta… Stižu četiri nove ekranizacije priča Stivena Kinga

Kralj horora, Holivuda i ostatka sveta… Stižu četiri nove ekranizacije priča Stivena Kinga

4
Shares
Pinterest Google+
Stiven King/Photo: YouTube printscreen
Stiven King/Photo: YouTube printscreen

Sudeći prema broju filmskih i televizijskih ekranizacija knjiga legendarnog pisca Stivena Kinga uskoro se slobodno može proglasti novi žanr: “Kingmovie“.

Naime, njegova kolekcija četiri kratke priče “If It Bleeds” prema najnovijim informacijama daće čak tri filma i jednu seriju. Dve adaptacije za filmsku publiku potvrđene su i obe se oslanjaju na njegove novele iz pomenute zbirke “If it Bleeds”.

Za “Rat” trenutno je angažovan poznati glumac Ben Stiler u ulozi režisera i producenta, a “The Life of Chuck” pao je u šake kontroverznog reditelja Darena Arofonskog, poznatog po filmovima “Mother“,“Black Swan”, “Noah”, “The Wrestler”, “The Fountain” i “Requiem for a Dream”.

STIVEN KING: PA KAKO NISU PREDVIDELI OVU EPIDEMIJU? SVE SAM IM LEPO NAPISAO…

Film “Rat” fokusiran je na pisca koji je ubeđen da je na pragu kreiranja književnog remek-dela. Da bi se izolovao i mirno priveo knjigu kraju odlazi u usamljenu kuću na brdu. Iznenadna bolest ga vodi u ludilo i halucinacije u kojima vidi pacova koji priča. Tačnije, dlakava štetoična mu nudi pomoć da završi knjigu koja će ga proslaviti.

Novela  “The Life of Chuck” je eksperimentalna priča koja se bavi apokaliptičnom tematikom, što je u ovom momentu više nego tražena tema.

Takođe, kratka priča “Mr. Harrigan’s Phone” dobija svoju filmsku verziju, koja će biti autorsko delo Rajana Marfija, poznatog po serijama “Glee”, “American Crime Story“ i Hollywood”.

Naslovna priča “If It Bleeds” za koju je trenutno zainteresovan kanal HBO direktan  je nastavak događaja u knjizi i odličnoj seriji “The Outsider”. Centralni lik priče je Holi Gibins – opsesivno kompulsivna detektivka koja možda ima, a možda i nema natprirodne moći.

Ali ni to nije sve jer se u ovom momentu, u različitim fazama produkcije, nalazi više od 10 projekata baziranih na njegovim knjigama, poput filmova i serija “The Stand”, “Cujo”, “Doorway”, “Prey for Us”, “The Institute”, “The Talisman”,  “The Tommyknockers”,  “Mile 81″, “Lisey’s Story”, “Sleeping Beauties” i drugih.

Ukratko, osim nezvanične titule Kralja horora, ovaj ultraproduktivni književnik slobodno kraljevskom zvanju može dodati i suverenitet nad Holivudom, televizijom i striming servisima.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Kako je depresija pobedila Robina Vilijamsa... "Svake večeri jecao mi je u naručju i govorio da više nije zabavan..."

Next post

Kajli Minog objavljuje disko album - za odrasle... Svi se pitaju šta to tačno znači

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *