Them Moose Rush predstavili novi video singl “Ray’s Dancing Maze”

0
56
Them Moose Rush/ Photo: Promo (Dostava Zvuka)
Them Moose Rush/ Photo: Promo (Dostava Zvuka)

Bjelovarski rock trojac Them Moose Rush u novom spotu za “Ray’s Dancing Maze“ opako zabavlja, šokira i izaziva reakciju i kod najuštogljenijih.

Singl se nalazi na njihovom aktualnom albumu “Dancing Maze“ koji poslednjih meseci dobija odlične recenzije posebno od medija iz Evrope i Amerike gde vlada interesovanje za ovim hrvatskim bendom.

Plesna i ritmična “Ray’s Dancing Maze“ tekstualno se vrti oko izmišljene bizarne crtice o Reju Čarlsu, a neobičnosti ne nedostaje ni u spotu iza koga stoji njihov dugogodišnji saradnik Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

– Jako se veselimo svakom novom spotu u saradnji sa njim jer je to sad već kao da radimo neku seriju smešnih epizoda i bizarnih situacija u Them Moose Rush video univerzumu. Ovaj put inspiracija je korporativno poslovno okruženje s posebnim benefitima za zaposlene. Čak smo i neke likove počeli provlačiti kroz te spotove i ko zna kud ćemo još otići sa njima – prepričava frontmen Nikola Runjavec.

Ray's Dancing Maze/ Photo: Promo (Dostava Zvuka)
Ray’s Dancing Maze/ Photo: Promo (Dostava Zvuka)

U kreativnom spotu jednu od glavnih uloga igra basista Branimir Kuruc, a pojavljuju se i pevač benda Mašinko – Marin Šulentić i Miran Katar koji je glumio i u nekoliko njihovih ranijih videa.

Produkciju singla radili su Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush. Miks i master potpisuju Mark Mrakovčić i Them Moose Rush.

Od strane inostranih medija prozvani su veštim, rafiniranim i snažnim, na korak da rock žanr odvedu na drugi nivo.

Metal Hammer piše o “čudnim i sjajnim nelinearnim Hrvatima koji su elemente proga izvinuli u velike zvučne slike psihodelije”.

Metal Injection uvrstio im je album među najznačajnija izdanja te nedelje, a “Ray’s Dancing Maze“, kao pesma kojom ga otvaraju, opisana je kao “savršena udica za kačenje na Them Moose Rush”.

Them Moose Rush/ Photo: Promo (Dostava Zvuka)
Them Moose Rush/ Photo: Promo (Dostava Zvuka)

Album “Dancing Maze“ (Dostava Zvuka & Dirty Old Label) dostupan je na svim streaming servisima, Youtube kanalu benda i Bandcamp stranici gde su trenutno u preorder ponudi i fizička izdanja (vinil i CD).

Them Moose Rush do sada su objavili prvenac “To Future Miss Sunshine“ (2013), dva EP izdanja – “Three π One“ (2014) i “Three π Two“ (2015), a pre aktuelnog ovogodišnjeg “Dancing Maze“ izašao im je i hvaljeni “Don’t Pick Your Noise“ (2018) koji se našao na mnogim listama najboljih hrvatskih izdanja. Značajne pohvale bend je dobio i od strane mnogih svetskih uticajnih magazina i portala kao što su Prog, Metal Hammer, Metal Injection, Everything is Noise…

Tokom proteklih godina intenzivno su nastupali u Velikoj Britaniji i Evropi (Berlin, London, Dablin, Minhen, Prag).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime