Home»Film»Krizni štab grada Niša odlučio: Zabranjeni Nišvil i Filmski susreti

Krizni štab grada Niša odlučio: Zabranjeni Nišvil i Filmski susreti

4
Shares
Pinterest Google+
Nišville/Photo: rhiva Nisville jazz festivala
Nišville/Photo: Arhiva Nisville jazz festivala

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša doneo je naredbu kojom se, zbog aktuelne epidemiološke situacije zvanično zabranjuje održavanje internacionalnog džez festivala Nišvil i Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg filma Filmski susreti koji su planirani za avgust, prenose Novosti.

– Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju u gradu Nišu, zabranjuje se održavanje kulturnih manifestacija Nišvil džez festival i Filmski susreti, festival srpskih glumačkih ostvarenja piše u naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije koju je potpisao gradonačelnik Darko Bulatović – Ukoliko dođe do poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji Niša, Štab će naknadno razmotriti mogućnost održavanja pomenutih kulturnih manifestacija u drugim terminima.

Ivan Blagojević/Photo: Dušan Mitić Car
Ivan Blagojević/Photo: Dušan Mitić Car

Direktor Nišvila Ivan Blagojević tvrdi da ostaje pri odluci da 1. avgusta objave da li će festival biti održan onlajn u zakazanom terminu od 7. do 16. avgusta, ili sa dozvoljenim brojem posetilaca od 10. do 13. septembra.

Blagojević ističe da razume odluku Štaba da zabrani održavanje zbog publike, ali to ne znači da festival ne može da se održi onlajn ili u drugom, kasnijem terminu.

– Organizacija festivala “Nišvil” poštovaće sve odluke štabova, a ako se manifestacija bude održavala u septembru, biće poštovane se mere zaštite – kazao je direktor Nišvila.

Previous post

Pogledajte trejler za "Idiot Prayer" Nika Kejva

Next post

Veliki povratak audio kaseta, prema podacima Official Charts Company, 2020. prodaju se bolje nego ikad u 21. veku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *