Home»Pulse»Najave»Izložba “Master State” Katarine Jovanović Alfe i Senke Trivunac u Galeriji DOB

Izložba “Master State” Katarine Jovanović Alfe i Senke Trivunac u Galeriji DOB

4
Shares
Pinterest Google+

Izložba “Master State” Katarine Jovanović Alfe i Senke Trivunac biće otvorena od 21. jula do 7. avgusta 2020. godine u Galeriji Doma omladine Beograda.

“Master State” je izložba koja predstavlja radove dve sveže diplomirane umetnice Vajarskog smera Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu koje su studirale i završile zajedno, u istoj klasi profesora Mrđana Bajića (po Bolonji, dva sveža Mastera).

Photo: Promo (DOB)
Photo: Promo (DOB)

– Ova izložba predstavlja samo stanje, presek, trenutnu situaciju i domet mladih autorki u fragilnom, prelomnom trenutku izvlačenja iz formativne košuljice obrazovnog procesa. Iako su studirale paralelno to se u njihovom umetničkom “govoru ne oseća, njihovi pristupi su formalno i konceptualno različiti. Dok Senka objekte vaja svetlom i uvodi ih i aranžira u “prostorne kadrove” dotle se Katarina otvara i prema drugim medijima – performativne akcije, intervencije i video, sa željom da demistifikuje poziciju umetnika i ispita mogućnosti prenošenja poruke i potpunog otvaranja ka najširoj publici. Angažovanost kreće od razumevanja i želje za komunikacijom a kulturno bogatstvo od negovanog diverziteta čiji delić je ovaj aranžman različitih pristupa Master stanja. Radovi odabrani za izlaganje u Galeriji Doma omladine su zrele, zaokružene celine, autonomni iskazi koji se u širem, generacijskom sazvučju tematski dopunjuju ili makar stimulišu mnogobrojne dijaloške verzije čitanja. (Marija Radoš, kustoskinja izložbe)

Senka Trivunac/ Photo: Promo (DOB)
Senka Trivunac/ Photo: Promo (DOB)

Izložba se realizuje u saradnji Doma omladine Beograda i ProArtOrg iz Beograda.

U skladu sa novim merama donetim od strane nadležnih organa sa ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, Dom omladine Beograda privremeno je odložio održavanje svih programa.

Galerija DOB ostaje otvorena za publiku, ali isključivo za pojedinačne posete. Otvaranja izložbi neće biti organizovana u narednom periodu.

Previous post

Najveće zablude srpske istorije... Stigla je nova knjiga Dejana Rističa

Next post

Počelo glasanje za finaliste četvrte Rokerijade u Petrovcu na Mlavi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *