Home»Muzika»Veliki festivali tek 2022…? Prognoza muzičkog stručnjaka koju nismo želeli da čujemo, ali jesmo…

Veliki festivali tek 2022…? Prognoza muzičkog stručnjaka koju nismo želeli da čujemo, ali jesmo…

5
Shares
Pinterest Google+
Koncert, publika/Photo: Pixabay
Koncert, publika/Photo: Pixabay

Mark Gejger, koji je do nedavno bio na čelu William Morris Endeavor muzičkog odelenja i koji je takođe jedan od osnivača Lollapalooza festivala, gostovao je na The Bob Lefsetz podcastu gde je otkrio šta misli kada bi veliki koncerti i festivali ponovno mogli da počnu da se održavaju s obzirom na stanje s korona virusom.

– Rekao bih da se to neće dogoditi pre kraja 2021. godine, možda čak i tek 2022. – priznao je i dodao da postoji barem 20 razloga za tako dugo odlaganje.

– Toliko dugo treba da prođe vremena da se germofobična ekonomija zameni klaustrofobičnom – rekao je muzički ekspert.

Dodao je da je klaustrofobična ekonomija ona u kojoj se ljudi zasite života u kući i zažele da izlaze na večere, festivale i jednostavno zažele ponovo da imaju život kao pre.

– Znam da je ovo stanje sada frustrirajuće i ekonomski destruktivno. Ali ovo je veće od nas i ako proučite istoriju, slične stvari događale su se i ranije i bile normalne za tadašnje društvo – objasnio je.

NEMCI PRAVE EKSPERIMENTALNI KONCERT… TRAŽE 4.000 DOBROVOLJACA. NAUČNICI HOĆE DA PROCENE KOLIKI JE RIZIK OD ZARAZE NA VELIKIM MANIFESTACIJAMA

Na pitanje jesu li drive-in koncerti budućnost ili trik, Gejger je spremno odgovorio da su ovo drugo.

– Radi se o tome da nema toliko mesta da stanu svi automobili, a cene su visoke, pogotovo kada koncert slušaš iz auta. Doživljaj nije isti i zvuk je lošiji – objasnio je.

S voditeljem podcasta popričao je i o finansijama.

– Ne postoji dobro osiguranje za korona virus. Velike kompanije možda mogu da se osiguraju samostalno, ali svi ostali moraju da čekaju da se stanje popravi i da sponzori ponovo budu spremni da ih finansiraju- zaključio je.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Vraćaju se Mapetovci... ali u korona izdanju - uključuju se preko Zoom aplikacije. Pogledajte trejler

Next post

Mračno, kako drugačije... Incantation objavili drugi singl s albuma "Sect of Vile Divinities"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *