Home»Kultura»Umetnicima i radnicima u kulturi jednokratna pomoć od 30.000 dinara

Umetnicima i radnicima u kulturi jednokratna pomoć od 30.000 dinara

5
Shares
Pinterest Google+

Fond solidarnosti kulturnih radnika Srbije pozvao je danas sve pandemijom socijalno ugrožene umetnike i radnike u kulturi da se do 6. avgusta prijave za dodelu jednokratne pomoći od 30.000 dinara.

Poziv je upućen jer su mnogi umetnici i kulturni radici zbog posledica pandemije i nemogućnosti rada tokom i nakon vanrednog stanja ostali bez većeg dela ili čak svih prihoda.

Pravo na 30.000 bruto imaju svi umetnici i kulturni radnici bez obzira na članstvo u udruženjima, samo što je u tom slučaju potrebna potvrda o saradnji koju im mogu izdati udruženja koosnivači Fonda, institucije kulture, kao i udruženja za čiji kredibilitet garantuju koosnivači Fonda solidarnosti.

POMOĆ SOKOJA IZ FONDA ZA KULTURNA DAVANJA I PROJEKTIMA I AUTORIMA ČIJA MUZIKA NE SPADA U KATEGORIJU KOMERCIJALNE

Novac uz potvrdu mogu tražiti i drugi kulturni radnici od čijeg neposrednog rada zavisi produkcija kulturnih i umetničkih događaja, poput modela, statista, tehničara, pomoćnog osoblja.

Pomoć nije namenjena slobodnim umetnicima, onima koji su registrovani kao privrednici, kojima su po osnovu honorarnih ugovora odobrene mere pomoći lokalne samouprave i onima u stalnom radnom odnosu.

POMOĆ MUZIČARIMA… OSNOVAN FOND “OSTANIKREATIVAN – STAYCREATIVE”

Do sada su sredstva prikupljena putem donacija Fonda za otvoreno društvo, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i FundAction platforme, kao i Fondacije Hajnrih Bel koja je podržala pripremu Fonda solidarnosti.

Inače, inicijativa za osnivanje Fonda solidarnosti potekla je od Udruženja likovnih umetnika Srbije, Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije, Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine, Servisa za savremeni ples, Međunarodnog udruženja likovnih kritičara AICA – Sekcije Srbija.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

White on White video singlom "Mirror" najavio drugi studijski album

Next post

Neverovatne stvari dešavaju se na jezeru koje svi pamtimo po kultnom filmu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *