Home»Muzika»Kirk Hamet otkrio kako je ustvari postao član Metallice…

Kirk Hamet otkrio kako je ustvari postao član Metallice…

5
Shares
Pinterest Google+
Kirk Hamet/Photo: facebook@kirkHammett
Kirk Hamet/Photo: [email protected]

Kirk Hammett, gitarista Metallice, prisetio se kako je postao član legendarne grupe. U trenutku “transfera” u Metallicu bio je član thrash metal benda Exodus.

– Bio je 1. april, Svetski dan šale, kada mi je iznenada zazvonio telefon – prisetio se Kirk. – Poziv me zatekao u pomalo nezgodnom trenutku, jer sam upravo sedeo na wc-šolji! Nazvao me Mark Vitaker, njihov producent zvuka. Nakon što sam spustio slušalicu, nisam mogao da verujuem da je istina. Da li je to bila neka prvoaprilska šala? Ali već nekoliko dana kasnije dobio sam njihovu kasetu s pesmama koje je trebalo da uvežbam, iako sam već od ranije znao barem dve trećine pesama.

DVA LIKA I LEGENDA… KIRK HAMET OBJAVIO FOTKU SA PITOM TAUZENDOM I – LEGENDOM

Kirk se dalje prisetio kako su njegove kolege iz grupe Exodus primili vest da odlazi u Metallicu.

– Malo je reći da su bili su besni – prisetio se. – Pol Balof je bio toliko ljut da mi je po glavi prosuo celo pivo. Rekao je da ne može da veruje da im ovo radim. Ipak, negde baš u to vreme, Exodus je prolazio kroz duboke promene: rešili smo se prethodnog basiste i doveli novog, što je uveliko promenilo dinamiku unutar benda. Možda zbog toga, nismo imali probe, a možda i zato što je Pol imao neki drugi projeakt. Kako god, bili smo u nekakvom stanju hibernacije kad sam se pridružio Metallici.

Uzgred u ovo krizno vrijeme, Metallica je osnovala poseban investicioni fond za podršku muzičarima i glumcima koji su zbog nenastupanja posebno pogođeni krizom izazvanom širenjem COVID-19 epidemije i zabranom javnih okupljanja.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Ove nedelje na repertoaru Drive in bioskopa na Adi - "Ljubav i moda", "Supermen" (1978), " Blade Runner"...

Next post

Flamenko je muzika "stvorena" za gitaru... a evo kako zvuči kad je mlada srpska muzičarka svira na harfi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *