Home»Kult»Epska live verzija punk himne Igija Popa… Ovako je Dejvid Bouvi otpevao “Lust For Life” na Rockpalastu 1996… a da li znate kako je ova pesma nastala?

Epska live verzija punk himne Igija Popa… Ovako je Dejvid Bouvi otpevao “Lust For Life” na Rockpalastu 1996… a da li znate kako je ova pesma nastala?

5
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouci/Photo: YouTube printscreen
Dejvid Bouci/Photo: YouTube printscreen

Dugogodišnje prijateljstvo između Igija Popa i nezaboravljenog genija Dejvida Bouvija bila je vrlo iskrena i kreativna. Par je bio nezaustavljiva umetnička sila i mnogo puta su zajedno radili sjajne stvari.

Jedna od takvih je i Bouvijeva verzija legendarnog Igijevog hita “Lust For Life” tokom nastupa na Rockpalastu 1996. godine.

VITALNA STARINA IGI POP: BOUVI JE “KRIV” ŠTO SE NISAM DO KRAJA UPROPASTIO DROGOM I ALKOHOLOM

Melodija za naslovnu pesmu albuma, istinska alternativna himna “Lust For Life”, navodno je nastala na potpuno sulud način. Priča se da su Bouvi i Igi često zajedno gledali američku televiziju preko AFN (Armed Forces Network), poput serije “Starsky & Hutch”. A onda je Bouvi uzeo ukelele svog sina Dankana i počeo da “imitira” uvodnu špicu. Od tog momenta, delić po delić, nastala je legendarna pesma koja je na neki način posejala seme novog panka i zauzela visoko mesto u alternativnoj rok istoriji.

Gotovo 20 godina kasnije Bouvi je dokazao da njena snaga nije nestala pred oduševljenom publikom na nemačkom Rockpalast festivalu 1996. Pogledajte:

HL/Izvor: faroutmagazine.com

Previous post

Osnovan Fond solidarnosti za pomoć kulturnim radnicima i umetnicima tokom korona krize

Next post

Iznenada preminuo Grant Imahara, jedan od čuvenih "MythBustersa"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *