Ko je ubio Hejzel Dru… Snima se dokumentarac o ubistvu na kome je zasnovan “Twin Peaks”

0
51
Hejzel Dru, Lora Palmer/Photo: printscreen
Hejzel Dru, Lora Palmer/Photo: printscreen

Ubistvo na kome je zasnovana serija “Twin Peaks” Dejvida Linča biće tema novog dokumentarnog filma i knjige.

Hejzel Dru ubijena je 1908. godine u Send Lejku u državi Njujork, a okolnosti vezane za njenu smrt i istragu poslužile su kao osnov za priču na kojoj je zasnovana poznata TV serija, piše britanski NME.

Njeno ubistvo sada će biti istraženo i predstavljeno u dokumentarcu “Plava, lepa i mtva: tajanstveno ubistvo koje je inspirisalo Twin Peaks”. Iz produkcijske kuće Metabook entertainment saopšteno je da će u filmu biti “istražene tajne, korupcija i odnosi prema polovima u jednom malom gradu, koje je lokalna zajednica pokušala da zataška kada je mlada žena ubijena”.

Hejzel Dru/Photo: printscreen
Hejzel Dru/Photo: printscreen

Amazon će istovremeno objaviti istoimenu knjigu, a napisaće je Dejvid Bušman i Mark Givens. Objavljivanje knjige planirano je za zimu 2021. godine, a predgovor će napisati Mark Frost, jedan od tvoraca “Twin Peaksa”.

https://www.youtube.com/watch?v=i7d0Lm_31BE

Dokumentarni film režiraće Bendžamin Alfonsi. On je ispričao novinarima Movie Makera da je bilo “izuzetno vredno gledati kako priča o Hejzel zadobija sopstveni život”.

– Nadam se da će joj ovaj dokumentarac podariti na ekranu glas koji nije imala u stvarnom životu – rekao je Alfonsi.

Frost je rekao za isti magazin da je tu priču čuo još kao dete.

– To je prva kriminalistička priča iz stvarnog života koja me je okupirala još kao klinca. Priča o Hejzel Dru vodi pravo u spregu moći, novca i seksualnosti i ona zvuči sasvim savremeno. Ova jeziva priča košmarom je ispunila i izmišljenu tragičnu priču koja je decenijama kasnije postavljala pitanje “Ko je ubio Loru Palmer?” – kazao je Frost.

Ove godine se, inače, obeležava tačno tri decenije od kada je snimljena serija “Twin Peaks”.

HL/Izvor: nme.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime