Home»Knjige»Postoji jedna knjiga… za koju se Stiven King ne seća da je napisao… a jeste

Postoji jedna knjiga… za koju se Stiven King ne seća da je napisao… a jeste

5
Shares
Pinterest Google+
Stiven King/Photo: YouTube printscreen
Stiven King/Photo: YouTube printscreen

Stiven King napisao je više od 60 romana i 200 priča do danas, ali postoji jedna klasična knjiga koje se ne može da se seti da je napisao, zbog mračnog poglavlja u svom životu.

Nije tajna da se King u prošlosti borio protiv demona zvanog droga, što se ponekad odražavalo i na njegov rad. Na primer, King je opisao nekoliko likova koji se bore protiv iste vrste zavisnosti, uključujući The Shining’s Džeka Toransa. Dosuše, zavisnost je bolest koja je pogodila neke od najvećih književnih umova ikad, pa je King u dobrom društvu.

Legendarni horor pisac proveo mnogo godina u kandžama zavisnosti od kokaina i alkohola. Srećom, decenijama je čist i trijezan i po svemu sudeći mnogo zadovoljniji svojim životom. Ipak, bilo je mnogo projekata “obojenih” u njegovu zavisnost.

STIVEN KING: PA KAKO NISU PREDVIDELI OVU EPIDEMIJU? SVE SAM IM LEPO NAPISAO…

Jedan od njih bili su “Tommyknockers”, za koje King sada smatra da su možda njegova najgora knjiga. Ipak, Kingove su se mračne godine pokazale profesionalnim mačem s dve oštrice, jer je takođe u tom periodu napisao i neke sjajne stvari. Čak i ako se, kao u jednom konkretnom slučaju, jedva seća da je to napisao.

“Kudžo”, nagrađivani bestseler Stivena Kinga iz 1981. koji je dve godine kasnije adaptiran u poznati film, omiljen je mnogim ganovima mastera horora. King je takođe voli, ali na žalost, on gotovo da nema sećanja na postupak pisanja ove knjige. “Kudžo” je napisan u periodu u kojem je King stalno konzumirao kokain i ponekad alkohol, a autor je u kasnijim memoarima “On Writing” priznao da se jedva seća toga. U poprilično dirljivoj izjavi, King je takođe rekao da bi voleo da pamti uživanje u najboljim delovima knjige dok ih je pisao.

Srećom, priča o besnom bernandincu postala je ionako veliki hit, uperiodu u kojem je King još uvek očajnički pokušavao da sakrije probleme zavisnosti do droge od svoje porodice.

Kingova porodica organizovala je intervenciju u kasnim 80-im, a on sasvim čist od problema s lekovima protiv bolova posle užasne saobraćajne nesreće u kojoj je 1999. umalo poginuo. Većini Kingovih ganova jednostavno je drago što je srećan, zdrav i još uvek smišlja genijalne priče.

HL/Izvor: screenrant.com

Previous post

Megadeth: Spremamo nešto baš dobro i žestoko

Next post

Poznati reper pronađen mrtav u centru Atlante... policija misli da je bilo "ciljano ubistvo"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *