Home»Kult»Čuveni muzičari snimili video u čast legendi metala koji ih je sve inspirisao

Čuveni muzičari snimili video u čast legendi metala koji ih je sve inspirisao

5
Shares
Pinterest Google+
Roni Džejms Dio/Photo: facebook@OfficialRonnieJamesDio
Roni Džejms Dio/Photo: [email protected]

Rob Halford iz Judas Priest, Dejv Grol iz Foo Fighters, Gizer Batler iz Black Sabbath, Džek Blek i mnogi drugi umetnici se pojavljuju u video kompilaciji snimljenoj u znak sećanja na legendarnog Ronija Džejmsa Dia. Ikona metala bi 10. jula proslavio 78. rođendan.

Mnoge od izjava uključenih u ovaj video kolaž snimljene su na brojnim humanitarnim akcijama koje nose Dioovo ime.

– Ta povezanost sa njegovim neverovatnim glasom i neverovatnom muzikom nikada neće nestati – kaže Halford. – Dio je oduvek bio i uvek će biti moj prijatelj, mentor i heroj.

Grol naziva Dia “jednim od najvećih pevača svih vremena” i priseća se kako ga je kao dete gledao na TV-u. Diova izvođenja su u mladom Grolu inspirisala želju da se bavi muzikom.

Džek Blek nam govori o gotovo identičnom uticaju koji je hevi metal legenda imala na njega (evidentnom između ostalog i u Tenacious D filmu), ponavljajući da je Dio najveći hevi metal pevač svih vremena.

Batler, koji takođe tvrdi da je Dio najbolji pevač metala svih vremena, kaže još i da je niko nije voleo svoje obožavaoce onoliko koliko ih je Roni voleo i poštovao.

Video je snimljen u saradnji sa Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund, fondom za borbu protiv raka koji nosi ime preminulog pevača, i koji je tokom godina sakupio preko 2 miliona dolara za razna istraživanja u domenu lečenja malignih bolesti.

Roni Džejms Dio je bio fronmen kultnih bendova Rainbow, Black Sabbath i Dio. Preminuo je 16. maja 2010. godine od raka želuca.

HL/Izvor: espreso.rs

Previous post

8.000 kilometara daleko, a kao da je ovde... Vlada u Egzilu objavio singl "Dosta je bre!"

Next post

Alanis ne odustaje... Objavila singl "Reckoning", album stiže 31. jula

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *