Home»Muzika»Stigli smo na red… Muzički servis Spotify od 15. jula u Srbiji

Stigli smo na red… Muzički servis Spotify od 15. jula u Srbiji

5
Shares
Pinterest Google+

Svetski muzički striming servis Spotify je zvanično najavio svoje predstavljanje u Rusiji i svim zemljama Balkana i stiže iduće srede (15. jula), otkriva Music Business Worldwide.

Pored Rusije, 15. jula stiže u sve balkanske zemlje: Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, BiH, Severnu Makedoniju, Albaniju i Kosovo.

KO KAŽE DA U PODACASTU NEMA LOVE… SPOTIFY KUPIO DŽOA ROGANA ZA 100 MILIONA DOLARA

Spotify je osnovan 2006. godine u Švedskoj i predstavlja  audio streaming platformu, koja nudi muziku ograničenu na DRM i podkastove izdavača i medijskih kuća. Kao freemium usluga, osnovne prednosti su su besplatna aplikacija potpuno bez oglasa. Dostupan je u više od 100 zemalja širom sveta.

Za one koji ne znaju, streaming konkretno znači da se nijedan fajl, odnosno pesma u ovom slučaju, ne skladišti lokalno, tj. na vašem kompjuteru ili telefonu, već se kompletno nalazi onlajn, u tzv. cloud-u. Ovo je vrlo, vrlo praktično iz 2 razloga: memorija i brzina. Samim tim što se pesme ne skladište lokalno, ušteđuju se potencijalni gigabajti memorije, a neverovatnom lakoćom se dolazi do novih pesama.

Previous post

Rasizam je američki, koliko i pita sa jabukama i bejzbol... Gitarista RATM slikovito opisao problem crnaca u "kolevci demokratije"

Next post

Ako pozovete ovaj broj iz Terminatora, javiće vam se - Švarceneger lično

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *