Home»Muzika»Stiže prava rok bomba… Izgubljena pesma Rolling Stonesa sa Džimijem Pejdžom na gitari uskoro pred nama

Stiže prava rok bomba… Izgubljena pesma Rolling Stonesa sa Džimijem Pejdžom na gitari uskoro pred nama

5
Shares
Pinterest Google+
Džimi Pejdž, Rolling Stones/Photo: facebook
Džimi Pejdž, Rolling Stones/Photo: facebook

Davno izgubljena pesma koju su Rolling Stones snimili s Džimijem Pejdžom iz Led Zeppelina konačno bi trebalo da bude objavljena.

“Scarlet”, za koju se mislilo da je nazvana po Pejdžovoj ćerki, snimljena je u oktobru 1974. U saopštenju za javnost opisana je kao pesama sa “slojevitom teksturom gitare” Pejdža, a “jednako zarazna i “nepričična” kao i sve što je bend radio u tom slavnom vremenu”.

Pesma će biti objavljena na novom luksuznom izdanju albuma Stonesa “Goats Head Soup” iz 1973. godine, koji je snimljena na Jamajci i na kome je čuveni atipični hit singl – “Angie”.

Na reizdanju će se naći još dve neobjavljene pesme, uključujući “Criss Cross”, koja je objavljena s novim (i pomalo ležernim) videom.

Druga neobjavljena pesma je “All the Rage”, koja ima “divlju, post-Brown Sugar energiju”, navodi se u najavi. Album uživo, “Brussels Affair”, takođe je uključen u set, koji će biti objavljen 4. septembra.

Stonesi, inače, rade na novom studijskom albumu, koji će im biti prvi posle 2005. godine i “Bigger Bang”. U aprilu su objavili singl “Living in Ghost Town”. Kritičar Guardiana Aleksis Petridis za ovaj singl rekao da je “bitno bolji od stvari koje su Džeger i Ričards radili pre 15 godina”.

HL/Izvor: theguardian.com

Previous post

Mark of the beast... Kanje Vest veruje da će nas vakcina za koronu - sprečiti da odemo u raj

Next post

"Boemska rapsodija", "2001: Odiseja u svemiru" i "Džumandži sledeći nivo“ ovog vikenda u Drive in bioskopu na Adi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *