Posle Stonesa i Dilana… Martin Skorceze snima film o frontmenu grupe New York Dolls

0
64
New Yoirk Dolls/Photo: facebook@nydolls
New Yoirk Dolls/Photo: facebook@nydolls

Martin Skorseze i Dejvid Tedeski rade na novom dokumentarnom filmu o Dejvidu Johansenu, frontmenu grupe New York Dolls, kako je objavio Showtime Documentary Films. Prema njihovim saznanjima, film će “razotkriti mnoga Johansenova lica“.

Inače, New York Dolls je američka hard rock grupa s početka sedamdesetih godina prošlog veka, koja se obično smatra jednom od preteča punka i glam-rocka, a snagom muzičkog uticaja poistovećuje s legendarnim Velvet Underground. Naime, njihov je uticaj bio ključan na mnoge kasnije grupe kao što su Guns ‘n Roses, Ramones, Damned, Kiss pa i na Morisija iz grupe The Smiths.

– Poznajem Dejvida Johansena već decenijama – rekao je Skorseze, reditelj koji je višestruko nagrađivan Oskarima, Gremijima i mnogim drugim priznanjima. – Njegova mi je muzika bila nadahnuće još od vremena kada sam stvarao “Ulice zla” (1973.). I onda, a i sada, smatram da je Dejvidova muzika upijala energiju Njujorka. Često odlazim na njegove nastupe, a tokom prošle godine gledajući njegov nastup u ‘Café Carlyle’, kao da sam osetio poziv da moram o njemu da napravim film; prikazati životni put, odnosno razvoj jednog neizmernog muzičkog talenta u okruženju u kojemu je nastao.

OBJAVLJEN TREJLER ZA “ROLLING THUNDER REVUE”, SKORSEZEOV DOKUMENTARAC O BOBU DILANU

Osim filma “Vječni sjaj” (‘Shine A LIght On Me’, 2008.) o Rolling Stonesima, Skorseze je prošle godine objavio dokumentarni film o Bobu Dilanu (‘Rolling Thunder Revue’). Istovremeno je bio i izvršni producent filma o Robiju Robertsonu i grupi The Band (‘Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band’). Bez sumnje, Skorseze je zanimljivom muzičkom pričom pronašao novu ‘zlatnu žilu’ pa će ponovo napraviti izvrstan dokumentarni film s obiljem zanimljivog materijala.

HL/Izvor: soundguardian.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime