Home»Film»“Život među zvezdama” sa Žilijet Binoš i Robertom Patinsonom od 11. jula na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF

“Život među zvezdama” sa Žilijet Binoš i Robertom Patinsonom od 11. jula na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF

4
Shares
Pinterest Google+
Život među zvezdama/ Photo: Promo (MCF)
Život među zvezdama/ Photo: Promo (MCF)

Rediteljka Kler Deni koja je decenijama unazad gradila svoje ime u svetu filma, a Džimu Džarmušu i Vimu Vendersu bila asistent na setovima, snimila je naučno-fantastičnu dramu “Život među zvezdama” sa  Žilijet Binoš, Robertom Patinsonom i reperom Andreom 3000 u glavnim ulogama.

Pomenuti film naći će se na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF od subote, 11. jula.

Život među zvezdama/ Photo: Promo (MCF)
Život među zvezdama/ Photo: Promo (MCF)

Ostvarenje, koje je ovenčano FIPRESCI nagradom na filmskom festivalu u San Senastijanu, smešteno je u neodređenu budućnost, u svemirskom brodu, u misji izvan Sunčevog sistema.

Monte je samo jedan od nekoliko osuđenika na smrt koji su dobili šansu da umesto izvršenja kazne odu u samoubilačku misiju u svemir, kako bi prikupljali energiju iz crne rupe.

Doktorka koja je sa njima na misiji koristi situaciju u cilju sprovođenja svog eksperimenta u kojem opsesivno istražuje ljudsku sposobnost za reprodukciju u svemiru. Sumorna sudbina i skučeni prostor u kojem se posada nalazi dovode do brutalnog nasilja.

Život među zvezdama/ Photo: Promo (MCF)
Život među zvezdama/ Photo: Promo (MCF)

Pored dvoje istaknutih glumaca, u filmu igraju i američki muzičar Andre 3000, koga je rediteljka upamtila po, kako kaže, fantastičnoj ulozi legendarnog gitariste Džimija Hendriksa, kao i najmlađa među njima, beba Skarlet, koja je svoje prve korake načinila upravo na snimanju filma “Život među zvezdama”.

Film je sniman i u Nemačkoj, što je Kler Denis vratilo uspomene na grad Berlin i film “Nebo nad Berlinom” (Wings of Desire) reditelja Vima Vendersa sa kojim je sarađivala i bila asistent na filmu. Francuska rediteljka je svoj prvi provokativni debi napravila sa filmom “Čokolada” iz 1988, a usledila su i ostvarenja “Dobar posao”, “White Material” i “35 Shots of Rum”.

Previous post

Top 10 rok zvezda koje su se totalno pogubile uživo na televiziji... Od Bouvija i Kortni, do Gunsa i Ozija

Next post

Nisu čekali ni presudu za porodično nasilje... Grupa Kasabian otpustila pevača, kažu da mora da se leči

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *