Home»Muzika»“Kuća”… Bend Lika Kolorado predstavio novi singl

“Kuća”… Bend Lika Kolorado predstavio novi singl

4
Shares
Pinterest Google+
Lika Kolorado/ Photo: Promo
Lika Kolorado/ Photo: Promo

Zagrebački bend Lika Kolorado, čiji je frontmen glumac i radijski voditelj Filip Riđički, predstavio je novi singl “Kuća“, s drugog albuma “Kontura” (Classic Records).

Autor muzike je Vanja Senčar, a Filip Riđički potpisuje tekst novog singla koji kao da proročanski progovara o trenutnoj situaciji u kojoj se celi svet nalazi, gde svaki pojedinac pokušava da pronađe neki svoj siguran prostor u kojem se oseća dobro, srećno i spokojno.

“I ništa mi ne možeš tu, ovu kuću je sagradio zvuk. I ništa mi ne možeš tu, ovaj zid je sagradio zvuk“, refren novog singla simbolički nagoviješta eskapizam, koji nam je u vremenima u kojima se nalazimo i nužan i nametnut.

Tokom pandemije ljudi su bili zatvoreni u kuće koje su postale simbol sigurnosti, ali i potencijalnih problema zbog skučenog prostora i međuljudskih odnosa.

Filip Riđički/ Photo: Promo
Filip Riđički/ Photo: Promo

– Skupljam rečenice, kad mi dođu. Zamišljam ponekad da gradim zidove od svih tih papirića, tekica u koje zapisujem te rečenice, da gradim neko zdanje gdje se mogu sakriti od svijeta, neko mjesto gdje mi nitko ništa ne može. Otvoriti kapiju hrđavog cvileža, uvući se unutra s nekim i biti siguran. Mozak mi je često na autopilotu, nisam najprisutniji na svijetu, letim naokolo i ne gledam, ne doživljavam, ne upijam. Negdje u svom eskapizmu, sakriven od pogleda. Tamo negdje, okružen nečitkim rečenicama, gledam kroz prozore i vičem da mi nitko ništa ne može, tu okružen zvukom. To je ta pjesma, to je Kuća, siguran prostor vlastite tvorevine, gdje možeš pobjeći i nestati, ako želiš. A u ovoj dvije i dvadesetoj, takav prostor je itekako dobrodošao – ističe Filip Riđički.

Aranžman novog singla potpisuje bend, produkciju, mix i master Srđan Sekulović Skansi, a za pjesmu je snimljen i lyric video koji autorski potpisuje Oliver Krivić.

“Kuća“ je treći singl (posle “Gospođe” i “Spasoja”) sa aktuelnog albuma “Kontura“, koji je objavljen dve godine posle prvenca “Smiješ zaurlat” (2018).

Previous post

Ja, Enio Morikone, sam umro... Čuveni kompozitor pred samu smrt napisao sebi čitulju, evo šta je napisao

Next post

Tamo gde zakon postoji... Džefri Raš dobio najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *