Home»Kult»Ja, Enio Morikone, sam umro… Čuveni kompozitor pred samu smrt napisao sebi čitulju, evo šta je napisao

Ja, Enio Morikone, sam umro… Čuveni kompozitor pred samu smrt napisao sebi čitulju, evo šta je napisao

4
Shares
Pinterest Google+
Enio Morikone/Photo: facebook@maestroenniomorricone
Enio Morikone/Photo: [email protected]

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone napisao je čitulju samom sebi nekoliko dana pred smrt, a ona je juče objavljena u italijanskoj štampi.

Čitulja počinje jednostavnom rečenicom “Ja, Enio Morikone sam umro”.

“Obaveštavam o tome sve bliske prijatelje, koji su bili uz mene, a i one dalje, koje nisam neko vreme video. Pozdravljam ih sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve poimence nabrojati. Želim ipak posebno da pomenem sabraću Pepućija (reditelj Đuzepe Tornatore) i Robertu, naročito prisutne u poslednjim danima mog života”, napisao je Morikone.

EVO KAKO SE METALLICA OPROSTILA OD MAESTRA MORIKONEA… KAD JE NAŠ KONCERT PRVI PUT POČEO SA VAŠOM “ECSTASY OF GOLD” DESILA SE MAGIJA…

U nastavku čitulje slavni kompozitor objašnjava zašto se odlučio na krajnje neobičan potez.

“Ne želim nikoga da uznemiravam. Samo iz tog razloga sam odlučio da po?aljem svoje poslednje zbogom svima vama i budem sahranjem u najužem krugu. Sa velikom naklošću kažem zbogom i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su delili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života”, piše u čitulji.

Morikone se u čitulji obratio najmilijima.

“Želim da se sećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih voleo. Snažno, potpuno i duboko zbogom mojoj deci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, snahi Moniki, unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki. Nadam se da će razumeti koliko sam ih voleo”, napisao je Morikone.

HL/Izvor: agencije

Previous post

Altar Double Quintet kreće na evropsku mini turneju po Mađarskoj i Slovačkoj

Next post

"Kuća"... Bend Lika Kolorado predstavio novi singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *