Home»Kult»Evo kako se Metallica oprostila od maestra Morikonea… Kad je naš koncert prvi put počeo sa vašom “Ecstasy Of Gold” desila se magija…

Evo kako se Metallica oprostila od maestra Morikonea… Kad je naš koncert prvi put počeo sa vašom “Ecstasy Of Gold” desila se magija…

4
Shares
Pinterest Google+
Enio Morikon, metallica/Photo: facebook
Enio Morikon, metallica/Photo: facebook

Vest da je preminuo Enio Morikone, Oskarom nagrađeni kompozitor “The Ecstasy Of Gold”, pesme iz klasičnog filma “The Good, The Bad And The Ugly” kojom svoje koncerte od 1983. grupa Metallica otvara svoje koncerte, potresla je članove čuvenog benda.

Kao reakciju na vest, Metallica je na društvenim mrežama napisala: “R.I.P. Ennio Morricone, Vaša karijera je bila legendarna, vaše kompozicije su vanvremenske. Hvala vam što ste “postavili raspoloženje” za toliko naših koncerata od 1983.”

Frontmen Metallice Džejm Hetfild dodao je u zasebnom postu:

“Onog dana kad smo prvi put svirali “Ecstasy Of Gold” kao naš novi uvod 1983. desila se magija! To je postalo deo našeg protoka krvi, dubokog disanja, lupanja šakom, molitvi i rituala benda. Pevao sam tu melodiju hiljade puta kako bih zagrejao grlo pre nego što stanem na pozornicu. Hvala ti Enio što si nas napumpao energijom, što si postao veliki deo naše inspiracije i veza između benda, ekipe i fanova. Zauvek ću misliti na tebe kao na deo Metallica porodice. RIP Maestro Morricone. “

Sredinom osamdesetih, Hetfild je objasnio zašto su on i njegove kolege odabrali baš “The Ecstasy Of Gold” za svoj uvod na koncertima.

– Prvobitno smo imali zaista strašan zvuk kao naš uvod. Samo zvuk srca s ritmom koji postaje sve brži. Đubre! Tada je naš menadžer u to vreme došao na ideju da ga zameni s “The Ecstasy Of Gold”. I od prvog trenutka kada smo je koristili, nešto se dogodilo. Tako nas je dobro pripremilo za nastup, a i uzbuđivalo je fanove.

Metallica je na kraju snimila i metal verziju “The Ecstasy Of Gold” za album u čast Morikoneu, na kojem su bila i neka od najvećih imena iz sveta savremenog popa, rocka, jazza i klasične muzike. Album je objavljen u februaru 2007. putem Sony Classicala.

Metallica je “The Ecstasy Of Gold” prvi put uživo svirala u maju 2009. u Kopenhagenu u Danskoj.

HL/Izvor: blabbermouth.net

Previous post

"557799" je naziv novog albuma sastava EYOT i biće objavljen za izdavača iz Nju Džerzija

Next post

Dejvid Linč najavio snimanje serije "Divlji u srcu" za Netflix: Šta sam mogao, zatrpali su me parama...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *