Da li je ovo rešenje za festivale… Britanci grade “objekat” za bezbedne koncerte u uslovima pandemije

0
95
The Virgin Money Unity Arena, render
The Virgin Money Unity Arena, render

Ekonomija koncerata i drugih dešavanja moraće da se promeni ukoliko industrija namerava da funkcioniše tokom pandemije.

Problemu u kojem se svet našao trenutno se ne nazire kraj. Neke koncertne kompanije predviđale su da bi koncerti u punom kapacitetu mogli da počnu da se održavaju od sledeće godine, ali sada je i taj rok pod znakom pitanja.

Trenutno se već više razmišlja o tome kako napraviti koncert u aktuelnim okolnostima, a da posetioci ostanu bezbedni. Razmatra se sve, od hazmat odela preko praznih sedišta, pa do dezinfekcionih barijera na mestu dešavanja.

Sada je jedan promoter otišao korak dalje i rešio da sagradi prostor koji će pratiti sve bezbednosne mere u uslovima neophodnog distanciranja.

Kako je izvestio britanski magazin Kerrang!, prostor pod nazivom The Virgin Money Unity Arena, kapaciteta 2.500 mesta, već je započet u Njukaslu.

SAOPŠTENJE SRPSKIH MANIFESTACIJA: FESTIVALA NEĆE BITI U AVGUSTU U NAJAVLJENOM FORMATU

Ovaj objekat bi trebalo da bude otvoren u avgustu i ugostiće bendove, DJ setove, ali i predstave i događaje namenjene porodicama. U prostoru će moći da se naruče i hrana i piće i oni će biti dopremani direktno do sedišta posetilaca.

Posetioci će dolaziti automobilima i moraće sve vreme da budu na distanci od dva metra. Postojaće i jednosmerni sistem toaleta i tačaka za dezinfekciju ruku svuda u objektu.

– Ne možemo da budemo bez muzike tokom ovih vremena, tako da je naša jedina misao bila kako da je vratimo publici i istovremeno učinimo da to bude bezbedno i odgovorno. Do sada smo organizovali veliki broj koncerata i DJ nastupa preko društvenih mreža, čime smo podržali umetnike i prikupljali novac za one kojima je potreban. Sada idemo jedan korak dalje, kako Velika Britanija polako počinje da izlazi iz lokdauna – naveo je menadžer kompanije Stiv Dejvis.

Možda jeste bezbednije, ali…  

HL/Izvor: plejer.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime