I Trampu su se smejali… Kanje Vest hoće da se kandiduje za predsednika Amerike, ali stvarno

0
53
Kanje Vest/Photo: YouTzube printscreen
Kanje Vest/Photo: YouTzube printscreen

Poznati američki reper Kanje Vest rekao je da definitivno planira da se kandiduje za predsednika države.

“Moramo da ujedinimo sve vizije u jednu, da izgradimo sopstvenu budućnost, da verujemo u Boga i tako ispunimo obećanje dato celoj Americi”, napisao je Vest na Tviteru.

Ovu poruku podržali su njegova supruga, Kim Kardašijan i poznati biznismen Elon Mask.

Ali ostaje nejasno kada i kako Vest planira da ovaj plan sprovede u delo.

 

Nema podataka da je njegovo ime registrovano u Federalnoj izbornoj komisiji (FEC) za novembarske izbore. Najbliže registvorano Vestovom imenu je kandidat Kanye Deez Nutz West, koji je 2015. godine popunio dokumentaciju kao član Zelene partije.

Zvanična adresa ovog kandidata glasi – 1977 Golddigger Avenue, Suite Yeezus – pritom ne postoje podaci da je sakupio novac za kampanju.

Ovo nije prvi put da Vest tvrdi da će se kandidovati za najvišu funkciju u Beloj kući. On je pre pet godina na ceremoniji dodele MTV nagrada rekao da je odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima 2020.

Ali u novembru prošle godine je rekao da je promenio planove i da će biti kandidat na izborima 2024.

– Što se svi smejete – zapitao je tada publiku na Fast Kompani festivalu.

– Stvorili bismo toliko novih radnih mesta, da bi se prošetao do pobede – istakao je on i dodao da razmišlja da za potrebe kampanje promeni ime u Hrišćanski genije milijarder Kanje Vest (Christian Genius Billionaire Kanye West).

KANJE VEST PLAĆA ŠKOLOVANJE ĆERKI DŽORDŽA FLOJDA… A DAO JE I 2 MILIONA DOLARA ZA POMOĆ PORODICAMA ŽRTAVA RASIZMA

U poruci na Tviteru objavljenom na američki Dan nezavisnosti, četrdesettrogodišnji Vest nije napisao da li bi u izbornoj trci učestvovao kao nezavisni kandidat ili predstavnik neke od stranaka.

U svakom slučaju, u ovom trenutku ne bi bilo ni pravno moguće da ga kandiduje neka od stranaka, jer se izbori održavaju za četiri meseca.

Da bi postao nezavisni kandidat, Vest bi morao da sakupi određeni broj potpisa i da se registruje u saveznim državama do predviđenog roka.

U nekim od većih saveznih država ti rokovi su prošli, a tehnički gledano, Vest bi eventualno mogao da popuni i preda sva potrebna dokumenta u nekim od manjih.

Kako sada stvari stoje, ove godine na predsedničkim izborima glavnu bitku vodiće Donald Tramp, aktuelni predsednik i kandidat republikanaca, i demokrata Džo Bajden.

Pre dve godine Vest se pojavio u Beloj kući zajedno sa Trampom i nosio je kapu na kojoj je pisala poruka “Učinimo Ameriku ponovo velikom”.

– Volim ovog čoveka – rekao je Vest, a zatim je otišao i zagrlio Trampa koji je rekao:  – Ovo je baš lepo.

KANJE VEST ZA BBC, MRTAV OZBILJAN: JA SAM NAJVEĆI UMETNIK SVIH VREMENA, TO SE NE DOVODI U PITANJE…

Reperu je naveo i da mu smeta tvrdnja da većina Afroamerikanaca glasa za Demokratsku stranku:

– Ljudi očekuju da, ako ste crni, morate da budete demokrata.

Kim Kardašijan je brzo retvitovala muževljevu poruku, a uz to je stavila i emodži američke zastave.

Poslednjih godina Kardašijan je postala veoma aktivna u pokretu za reformi krivičnog zakona i uspešno je kod predsednika Trampa lobirala da oslobodi neke zatvorenike.

HL/Izvor: agencije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime