MONDAY BLUES #39… Cotton Pickers 6. jula na Platou Milana Mladenovića

0
106
Oglasi
Cotton Pickers/ Photo: AleX
Cotton Pickers/ Photo: AleX

Monday Blues, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine.

Tokom desetina koncerata u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači.

Ovog ponedeljka na Platou Milana Mladenovića nastupiće mladenovački sastav Cotton Pickers.

Photo: Promo
Photo: Promo

Bend Cotton Pickers formiran je još 2004. godine u Mladenovcu, ali kontinuirano radi od 2008. u sastavu Jovan Stepić (gitara, vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi).

Pripadaju grupi koncertno veoma aktivnih bluz rok sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima u Srbiji i inostranstvu bili su odlična prilika da steknu i opravdju reputaciju vrhunskog koncertnog benda.

Cotton Pickers su nekoliko puta i zvanično nagrađeni: treće mesto (2010) na takmičenju “Demo masters 7” u organizaciji Radio Beograd 202 (pesma “Waiting For A Bus” našla se na istoimenoj kompilaciji), prvo mesto na 31. Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (2010), drugo mesto na festivalu “Uhvati ritam” u Svilajncu (2010) i prvo mesto na Zaječarskoj gitarijadi (2011).

Godine 2012. objavili su debi albumu pod nazivom “Slaughterhouse Blues” (Long Play), koji je ponudio njihov kvalitetan spoj rocka i bluesa.

Pored numera sa albuma “Slaughterhouse Blues”, na Monday Blues koncertu publika će imati priliku da čuje i nekoliko novih koje će se naći na predstojećem albumu na kojem već uveliko rade.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime